Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 4/6

Ένα μεγάλο ταξίδι αρχίζει από ένα μικρό βήμα, ένα μεγάλο δέντρο μπορεί να έχει φυτρώσει από ένα μικρό σποράκι.
Και σαν σπείρεις σίγουρα θα φυτρώσουν σπόροι και θα θερίσεις.
Φαίνεται να ριζώνει για τα καλά η ιδέα του εθελοντισμού στα όρια του Δήμου Μονεμβασίας.
Μετά τον εθελοντικό καθαρισμό ακτών που πραγματοποίησε το Μάη η ΤΟΥΛΙΠΑ, σε συνεργασία και με τον συντονισμό της HELMEPA, σήμερα 4/6/2018, 5 εθελοντές αυτοδύτες (ένας εκ των οποίων Λιμενικός), της ομάδας Monemvasia Myrtoo Sea Protection πραγματοποίησαν καθαρισμό βυθού στην μαρίνα της Μονεμβάσιας.
Οι αυτοδύτες έμειναν κάτω από το νερό 2 ώρες (συνολικά 10 εργατοώρες) και ήταν μεγάλος ο όγκος των σκουπιδιών που μάζεψαν.
Γέμισαν 40 σάκους διχτυωτούς (κρεμμυδιών), ανελκύσθηκαν 10 λάστιχα αυτοκινήτων, 2 μπαταρίες σκαφών και πολλά σίδερα και σωλήνες σκουριασμένα.
Αρκετά σκουπίδια παραμένουν ακόμη στο βυθό για μια μελλοντική δράση.
Ωστόσο την παράσταση έκλεψαν 5 χελώνες caretta caretta που έκαναν παρέα στους αυτοδύτες, παίζοντας και φλερτάροντας μεταξύ τους.
Η ΤΟΥΛΙΠΑ ήταν εκεί καθώς επίσης και η Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της ARCH και μέλος της ΤΟΥΛΙΠΑΣ, βοηθώντας τη δράση στα μέτρα του δυνατού.
Να σημειώσουμε πως οι δύο αυτοδύτες εθελοντές, είναι και εθελοντές στη δράση μας για την προστασία της caretta caretta.
Τα πρώτα βήματα για το μεγάλο ταξίδι γίνονται στο Μυρτώο και μην ξεχναμε ειναι το πρώτο (Σημείο Ελπίδας ) Mission Blue Hope Spot initiatives to protect our planet's blue heart.!






Πηγή: Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή
(facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου