Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ - ΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΈΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ 2/7

Τη Δευτέρα 2/7, ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας επισκέφτηκαν το δημαρχείο Ευρώτα στη Σκάλα, όπου πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας με τον δήμαρχο Δήμο Βέρδο, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη, την πρόεδρο της ΤΚ Σκάλας Ιωάννα Κούρλα και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Αρχικά συζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παράκαμψη των οικισμών Σκάλας – Βλαχιώτη και την κατασκευή νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην περιοχή. Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα προκειμένου να ενισχυθεί η περιοχή με έργα υποδομών.
Ειδικότερα:
1. Mέσω του Ταμείου Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Εσωτερικών μπορούν να εξασφαλιστούν 300.000 ευρώ για αποκατάσταση ασφαλτόστρωσης σε τμήματα που έχουν πληγεί από πρόσφατες θεομηνίες.
2. Σύντομα θα υπάρξει πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των δήμων, μέσω του οποίου ο δήμος δύναται να κατασκευάσει μικροφράγματα ανάσχεσης ροής (πχ στις περιοχές Βορβας, Λάκας, Γλυκόβρυσης κλπ).
3. Ένταξη έργων αγροτικής οδοποιίας μικρής κλίμακας μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
4. Συζητήθηκε η προκήρυξη του μέτρου 4.3.1 του ΠΑΑ για τη μετατροπή του ανοικτού δικτύου του ΤΟΕΒ σε κλειστό, όπως και τη διαχείριση και εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.
Επίσης, ακολούθησε σύσκεψη με τοπική ΚοινΣΕπ για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας με το Γραφείο Κοινωνικών Υποθέσεων του πρωθυπουργού για εγκατάσταση “ΑΤΜ” (αυτόματου πωλητή) φυσικού χυμού σε σχολεία. Με την ενέργεια αυτή, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν με μικρό αντίτιμο τις ευεργετικές ιδιότητες του φρέσκου χυμού από τα εξαιρετικής ποιότητας πορτοκάλια της λακωνικής γης.
“Φαίνεται πως η αξιοποίηση των διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων που αναπτύσσει η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τόσο μέσα από το «ΦιλόΔημος», που ήδη τρέχει, όσο και μέσα από άλλα προγράμματα από ΠΑΑ, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ κλπ, μπορούν να βρεθούν λύσεις σε τοπικά προβλήματα ή και ζητήματα με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: laconialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου