Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 3 ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SEATRAC ΓΙΑ ΑμΕΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, ΔΙΑΚΟΦΤΙ & ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κας. Ευγενίας Φωτονιάτα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020" του ΕΣΠΑ, η πράξη με τίτλο "Προσβάσιμα Κύθηρα" που υπέβαλε προς χρηματοδότηση ο Δήμος Κυθήρων μέσω των τεχνικών και χρηματοδοτικών του συμβούλων.
Η πράξη αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρία στις παραλίες του Διακοφτίου, της Παλαιοπόλεως και της Αγίας Πελαγίας.
Σε κάθε μία από τις τρεις παραλίες θα τοποθετηθούν:
1. Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ΑμΕΑ στη θάλασσα με τηλεμετρία και φωτοσυναγερμό
2. Διάδρομος πρόσβασης
3. Αποδυτήρια
4. Ντουζ
5. WC
6. Σήμανση
Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης προς το Δήμο ανέρχεται σε 167.493,00€ και η δημοπράτηση θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2019.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού, τα Κύθηρα θα διαθέτουν πλέον 4 συνολικά πλήρως προσβάσιμες σε ΑμΕΑ παραλίες (Καψάλι, Αγία Πελαγία, Παλαιόπολη, Διακόφτι), γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό αλλά και την προβολή του νησιού μας.
Πρόκειται για ακόμα μία από τις πολλές χρηματοδοτήσεις που επιτυγχάνει ο Δήμος μας ως συνέπεια της μεθοδικής εργασίας αιρετών και υπαλλήλων και της άρτιας τεχνοκρατικής του υποστήριξης με τεχνικούς συμβούλους και η οποία αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή έχει την ικανότητα να διεκδικεί, να οραματίζεται και να υλοποιεί έργα ουσιαστικά, τα οποία συμβάλουν στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νησιού μας.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου