Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΠΕΡΙ "ΧΡΙΣΜΑΤΩΝ"...

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για "χρίσματα". Θέλω λοιπόν να είμαι ξεκάθαρος προς πάσα κατεύθυνση. Η "λογική" των χρισμάτων στην αυτοδιοίκηση δεν με έβρισκε ποτέ σύμφωνο και το έχω δηλώσει δημόσια πολλές φορές. Είναι μια παλιά λογική, που έχει απέλθει και έχει καταδικαστεί από την ίδια την κοινωνία. Και αυτό γιατί ο δήμαρχος κάθε περιοχής έχει ρόλο αυτοδιοικητικό που πρέπει να τον επιτελέσει πέρα και έξω από τα κόμματα. Ίσως μόνο η εκλογή των Περιφερειαρχών να έχει χαρακτηριστικά περισσότερο κομματικά και μέχρι εκεί.
ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν έχει δώσει "χρίσμα" προς το πρόσωπό μου και ούτε χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Άλλο η στήριξη ενός κόμματος και άλλο το "χρίσμα". Το που ανήκει ο καθένας μας πολιτικά είναι γνωστό και αλίμονο αν δεν είχαμε πολιτική άποψη, θέση και λόγο.
Η Αυτοδιοίκηση, όμως, οφείλει να ξεφεύγει από τα "χρίσματα" και ό,τι αυτά συνεπάγονταν εδώ και τόσα χρόνια. Η Αυτοδιοίκηση (και το έχω γράψει και πει πάρα πολλές φορές) δεν πρέπει να είναι ούτε φιλοκυβερνητική ούτε αντικυβερνητική.
Είναι σαφές ότι η ΝΔ υποστηρίζει κάθε εν ενεργεία Δήμαρχο που ανήκει στο κόμμα (αυτή είναι η επίσημη απόφαση των κεντρικών οργάνων), συνεπώς και εμένα. Υποστηρίζει και ΔΕΝ δίνει χρίσμα σε ΚΑΝΕΝΑΝ Δήμο πλην των Δήμων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο συνδυασμός μας θα είναι κομματικός. Θα είναι ένας υπερκομματικός συνδυασμός (όπως ήταν και το 2014), τον οποίο υποστηρίζουν άνθρωποι από ΟΛΟΥΣ τους κομματικούς και πολιτικούς χώρους, γιατί το διακύβευμα της ανάπτυξης στο νησί μας, έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και σε καμία περίπτωση κομματικά.
Καλωσορίζω λοιπόν κάθε άνθρωπο, όπου και αν ανήκει, που έχει μέχρι στιγμής υπογράψει την υποστήριξη του συνδυασμού μας και τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Η προεκλογική συζήτηση στο νησί μας θα γίνει πάνω στα θέματα του νησιού, στην ωρίμανση των μεγάλων υποδομών και έργων, στη σύγκριση με το τί παραλάβαμε και πού έχουμε φτάσει. Δίνω μόνο ένα στοιχείο προς το παρόν:
Παραλάβαμε έναν προϋπολογισμό με ετήσια έσοδα περίπου 6,5 εκατομμυρίων και ο προϋπολογισμός του 2019 θα αγγίξει τα 11!
Ο καθένας μας έχει την ιστορία του και οφείλει να είναι περήφανος για αυτήν. Στη διοίκηση του δήμου μας, όμως, δεν λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση κόμματα και "γραμμές", αλλά με μοναδικό συμφέρον την πρόοδο του τόπου, όπως θεωρούμε ότι αυτή μπορεί να υπηρετηθεί μέσα από ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Και εξ αυτών των λόγων απορρίπτουμε ασυζητητί κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια να μεταφερθεί στο νησί μας η απαράδεκτη πόλωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής! Για όποιον το επιχειρήσει, να ξέρει ότι θα μας βρει απέναντι με πολιτικό λόγο και ιδέες, με έργο και απόψεις, γιατί η πόλωση είναι εχθρός του νησιού μας!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτογραφία αρχείου Διονύση Ανδρόνικου

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Δήμαρχε, για κάποιον λόγο βάλεις εναντίον του εαυτού σου. Οι μόνες ανακοινώσεις για αγκαλιές και φιλιά με κομματικούς αρχηγούς αφορούν το πρόσωπο σου. Κατά συνέπεια αφού απορρίπτεις την μεταφορά της πόλωσης καλύτερα να ανακοινώσεις ευθαρσώς ότι οι περιγραφές της κομματικής σου δραστηριότητας απετέλεσαν μια αστοχία του περιβάλλοντος σου! Αλλιώς θα θυμόμαστε αρκετοί ποιός " ήρξατο χειρών αδίκων ". Με εκτίμηση Μάνος Τριφύλλης (και συγγενείς πολιτικοί χώροι ... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή