Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Κ. Νεάπολης και κάτοικοι στο επόμενο δίμηνο θα κληθούν να συνδεθούν, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης αναφέρει: «O βιολογικός καθαρισμός, έργο απαραίτητο για την προστασία του θαλασσίου και χερσαίου περιβάλλοντος, γίνεται πραγματικότητα μετά από δεκαετίες. Η παρούσα δημοτική αρχή συνεχίζοντας τις προσπάθειες των προηγούμενων, κατάφερε να υλοποιήσει το έργο μέσα από πολλές αντιξοότητες.
Η διαδικασία του διαγωνισμού και η ανάδειξη των αναδόχων εταιρειών, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα. Η εκτέλεση του έργου επίσης, καθόσον στο υπέδαφος της Νεάπολης υπάρχει σχεδόν παντού υψηλά υδροφόρος ορίζων και σαθρά και αμμώδη εδάφη. Η ικανότητα, η μεθοδικότητα και η επιμονή που επιδείξαμε σαν δημοτική αρχή, συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση του έργου.
Οι συνεχείς καταγγελίες ιδιαίτερα από ένα δημότη, καθώς και οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον του έργου και εναντίον μου, δυσκόλεψαν και καθυστέρησαν την εκτέλεσή του.
Ο βιολογικός καθαρισμός θα λειτουργήσει σωστά με τη βοήθεια όλων των δημοτών, οι οποίοι πρέπει να συνδεθούν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να τον χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών, χωρίς να ρίχνουν παράνομα βοθρολύματα.
Θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση σχετικά με την προετοιμασία για τη σύνδεση των παροχών, η οποία θα αποσταλεί και σαν επιστολή στους υπόχρεους για τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο.

Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου