Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ!


Με 1.750.508,00€ χρηματοδοτείται ο Δήμος μας από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" για την αναβάθμιση των εσωτερικών του δικτύων ύδρευσης, με κύριο αντικείμενο του έργου την αντικατάσταση όλων των υδρομετρητών (4.500-5.000) με νέους σύγχρονους ψηφιακούς μετρητές κατανάλωσης νερού, ώστε όχι μόνο οι λογαριασμοί να εκδίδονται στην ώρα τους (κάτι που ουδέποτε έχει επιτευχθεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια), αλλά και να μηδενίζεται ουσιαστικά η δυνατότητα ανθρώπινης ή δόλιας παρέμβασης σε αυτούς. Με τους νέους ψηφιακούς μετρητές θα εξοικονομηθούν σημαντικές ποσότητες νερού αφού πλέον δεν θα υπάρχουν διαρροές μετρητών, αλλά και δημοτικά έσοδα, απαραίτητα για την ανταποδοτική υπηρεσία της ύδρευσης.
Το έργο αυτό, που θα δημοπρατηθεί μέχρι την άνοιξη, έρχεται σε συνέχεια και συμπλήρωση του ήδη εκτελούμενου έργου της τηλεδιοίκησης - τηλεελέγχου των δεξαμενών/γεωτρήσεων/αντλιοστασίων του Δήμου, που έχει χρηματοδοτηθεί με σχεδόν 2.000.000,00€ από το ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ).
Έτσι, πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη μας δημοτική θητεία, καταφέραμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια: να βρούμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα για να προσαρμόσουμε το δύσκολο ομολογουμένως δίκτυο ύδρευσης των Κυθήρων σε νέα σύγχρονα δεδομένα, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι Δήμοι σε όλη την Ευρώπη. Τα συστήματα τηλεελέγχου και ψηφιοποίησης του δικτύου θα μας βοηθήσουν να περιορίσουμε δραστικά τις απώλειες και να εντοπίζουμε άμεσα τις διαρροές και βλάβες, κάτι που σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της παλαιότητας όλου του συστήματος ύδρευσης και διανομής νερού στους σχεδόν 80 οικισμούς του νησιού.
Οι χρηματοδοτήσεις αυτές δεν προκύπτουν από τύχη ή από φωνές όπως κάποιοι, που χωρίς καμία γνώση για τον τρόπο ωρίμανσης έργων και μελετών, νομίζουν. Προκύπτουν από μελετημένη τεχνοκρατική δουλειά, από ωριμότητα των σχετικών μελετών και στόχο έχουν να καλύψουν ένα τεράστιο κενό στην ύδρευση του νησιού, που είναι η προσαρμογή του στα σύγχρονα ψηφιακά και τηλεματικά δεδομένα, χωρίς την οποία ό,τι έργο ύδρευσης και αν κάνουμε, δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδώσει τα μέγιστα προς όφελος των πολιτών.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου