Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 7/12

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΑΛΤΟΥ, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Βυζαντινές Γιορτές 2018.
Στην ιστορική Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής, πλήθος πρωτοψαλτών, διδασκάλων και εκπροσώπων Συλλόγων Ιεροψαλτών από ολόκληρη την Ελλάδα τίμησαν σημαντικούς εκπροσώπους της ιεροψαλτικής τέχνης που διακρίθηκαν για τις υπηρεσίες τους στην τέχνη, την εκκλησία και την κοινωνία.
Για την πολύχρονη προσφορά τους τιμήθηκαν οι κ. Διαμαντής Μαυραγάνης, Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της ΜΤΧΕ και Μανώλης Θεουλάκης, Άρχων Υμνωδός της ΜΤΧΕ.
Για την κοινωνική τους παρουσία, ιδιαίτερα ως στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τιμήθηκαν οι κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος, τ. Αντιδήμαρχος Χολαργού, Δημήτριος Βερύκιος, Αντιδήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, τέως Αντιδήμαρχος Δράμας Νικόλαος Γκρίζης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, τέως Δήμαρχος Οινοφύτων και Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από 7 έως 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με την αρωγή και στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι φέτος αφιερωμένες στον αείμνηστο Σπυρίδωνα Περιστέρη, διαπρεπή δάσκαλο της εθνικής μας μουσικής, ερευνητή λαογράφο και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών, με την ευκαιρία συμπλήρωσης εικοσαετίας από την εκδημία του.
Ο Μικρός Βυζαντινός Χορός της Ομοσπονδίας έψαλλε υποδειγματικά επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο διακεκριμένος Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Δεμελής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επί θεμάτων Θρησκευμάτων κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η κα Ελένη Σπυράκη, εκπρόσωπος του ΥΠΠΟΑ, εκπρόσωποι προξενικών αρχών, διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου και πλήθος κόσμου.

Πηγή: romfea.gr
Φωτογραφία: Αναστάσιος Μαυρογένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου