Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 2/1


Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του ΔΣ και μέλη της Δημοτικής Αρχής, επισκέφθηκαν τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού για την ανταλλαγή ευχών με αφορμή την είσοδο στο νέο έτος.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Κασιμάτειο Γηροκομείο Κυθήρων όπου παρέχονται υψηλότατες υπηρεσίες φιλοξενίας στους απομάχους της ζωής οι οποίοι – ο καθένας από το μετερίζι του - προσέφεραν τα μέγιστα στον τόπο μας. Συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Νοσοκομείο, το Λιμεναρχείο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Αστυνομικό Τμήμα, το Τοπικό Αρχείο και το Πολεμικό Ναυτικό. Οι ένστολες υπηρεσίες έχουν τεράστια ανάγκη ενίσχυσης σε οχήματα και προσωπικό και η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προβεί σε σχετικές ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία. Στο Τοπικό Αρχείο, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας και στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Ενετού Προβλεπτή στο Κάστρο Κυθήρων του 1503, υπάρχουν πολλά κτιριακά προβλήματα τόσο λόγω της παλαιότητας του χώρου όσο και της δύσκολης πρόσβασης των συνεργείων και υλικών. Ο Δήμαρχος θα προβεί σε παρέμβαση τόσο προς τα ΓΑΚ για την επίσπευση των εργασιών συντήρησης του κτηρίου όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο θα πρέπει άμεσα να προβεί σε επιδιόρθωση των υποδομών του Κάστρου και σε αξιοποίηση των κλειστών από 15ετίας χώρων υγιεινής και αναψυκτηρίου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Ναυτικό Παρατηρητήριο όπου ο Διοικητής Πλωτάρχης κ. Εμμ. Αμπλιανίτης ΠΝ και το υπηρετούν προσωπικό παρέθεσαν γεύμα προς το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται στενά με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στο νησί και θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία για την καλλίτερη οργάνωση και στελέχωση όλων των δημοσίων υπηρεσιών του νησιού.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου