Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 7/1

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας 6-1-2020 που το νησί των Αντικυθήρων έμεινε από ρεύμα λόγω βλαβών στο υπέργειο δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Γιώργο Χαρχαλάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Μπόγρη και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Σήμερα το απόγευμα, με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρθηκαν στο νησί υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ από τα Χανιά προκειμένου να προβούν άμεσα στις δέουσες ενέργειες, για να εξασφαλιστεί η προσωρινή έστω αντιμετώπιση του προβλήματος μέχρι να καταστεί εφικτή η μετάβαση πλήρους συνεργείου και μηχανημάτων με το πλοίο της γραμμής.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων με κατεπείγον έγγραφό του προς τον ΔΕΔΔΗΕ Χανίων ζητεί εξηγήσεις καθώς την Παρασκευή 3-1-2020 και ενώ είχαν ήδη εκδοθεί έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού, ο εναερίτης του ΔΕΔΔΗΕ που έχει διοριστεί για μόνιμη εργασία στα Αντικύθηρα, έφυγε από το νησί για την Κρήτη με αποτέλεσμα να απαιτηθεί όλη η ανωτέρω κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.
Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού και ο Δήμος Κυθήρων ευχαριστεί θερμά την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής για την άμεση κινητοποίησή τους.


Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου