Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ


Την πλήρη διαχείριση και λειτουργία του Σπηλαίου Αγίας Σοφίας στο Μυλοπόταμο Κυθήρων αναλαμβάνει η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων σύμφωνα με την με αρ. 05/2020 απόφασή της και ύστερα από αίτημα και συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων.
Η απόφαση αυτή υλοποιεί προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για απόδοση του Σπηλαίου Μυλοποτάμου στην Εγχώριο Περιουσία και σταδιακή θέση σε διαδικασία εκκαθάρισης της σημερινής «Αναπτυξιακής Εταιρείας» που λόγω του δαιδαλώδους νομικού πλαισίου και της έλλειψης προσωπικού αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς. Εξάλλου, με την δραστηριοποίηση της αναπτυξιακής σύμπραξης για το πρόγραμμα CLLD/LEADER, μέσω του οποίου εισρέουν ήδη μεγάλες χρηματοδοτήσεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων στο νησί, υλοποιούνται επαρκώς οι στόχοι που υποτίθεται ότι θα κάλυπτε η σημερινή «Αναπτυξιακή Εταιρεία» που πλέον έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο και θα τεθεί σε εκκαθάριση καθώς η λειτουργία της μόνο βάρος επιφέρει στο Δήμο.
Η Εγχώριος Περιουσία θα αποκτήσει μια σημαντική πηγή εσόδων από τη διαχείριση του Σπηλαίου και ο Δήμος θα απεξαρτηθεί από μια πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία που με τη μείωση του προσωπικού αδυνατούσε να υλοποιήσει επαρκώς. Επιπλέον το Σπήλαιο θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν.
Επόμενο βήμα είναι η πολυετής μίσθωση από την Εγχώριο Περιουσία του Δημοτικού Camping στο Καψάλι που ως γνωστόν βρίσκεται σε έκταση της Εγχωρίου.
Δείτε τη σχετική απόφαση της ΕΕΠΚΑ: εδώ

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου