Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με την έκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσ/μείου Σπάρτης (13/3) με μοναδικό θέμα την καθυστέρηση για 7 μήνες, πληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών, αργιών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων,  καθώς και την απώλεια των κονδυλίων για την καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών  των μηνών Αυγούστου - Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2011, ομόφωνα αποφασίσαμε την αναγκαστική και έσχατη λύση άσκησης πίεσης, την ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αρχομένης από Πέμπτη 22/3 και μέχρι την καταβολή όλου του οφειλόμενου ποσού.

Όλα τα τμήματα και οι κλινικές θα λειτουργούν και θα εξυπηρετούν αυστηρά και μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Θεωρούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου να στέλνει κάθε χρόνο λιγότερα κονδύλια για την πληρωμή των υπερωριών, ενώ οι υπερωρίες αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται λόγω της έλλειψης προσωπικού, μόνο ένα μήνυμα δίνει, και αυτό είναι η τακτική της υποστελέχωσης και της υπολειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων με αποτέλεσμα την εξαθλίωση των εργαζομένων και την ελλιπή παροχή φροντίδας στους ασθενείς.

Κλείνοντας, καλούμε τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και τους εμπλεκόμενους φορείς, να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                             Η Γ. Γραμματέας
Καλαμπαλίκης Χρήστος                                              Γαλάνη Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου