Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΔΩΡΕΑ) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 2.3.2012 - ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στη Χώρα Κυθήρων μια σεμνή τελετή παράδοσης Δωρεάς φαρμάκων απ' την φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., με πρωτοβουλία του Κώστα Κατσαφάδου,στο Δήμο Κυθήρων. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή. Όπως πληροφόρηθήκαμε και από τον Δήμαρχο Κυθήρων στην συνεντευξη που έδωσε προ ημερών στον Τσιρίγο Fm 105,6, αλλά και απ΄τον κ. Κατσαφάδο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προ καιρού ο κ. Κατσαφάδος σαν πρόεδρος του συλλόγου ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ξεκίνησε μια πρωτοβουλία και απέστειλε επιστολές σε φαρμακοβιομηχανίες στις οποίες ζητούσε αν ήταν διατεθειμένες να προβούν σε κάποια δωρεά φαρμάκων ούτως ώστε να βοηθηθούν μ' αυτόν τον τρόπο συμπολίτες μας στον Πειραιά και στα νησιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Σε κάποιες απ' τις πρόσφατες συναντήσεις κι επαφές που είχε ο κ. Κατσαφάδος με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Κουκούλη συζητήθηκε και το θέμα της Δωρεάς, ο Δήμαρχος Κυθήρων εκφράζοντας την ικανοποιησή του σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ανταποκρίθηκε κι έτσι ο πρώτος σταθμός αυτής της κοινωνικής προσφοράς ήταν το νησί των Κυθήρων. Έτσι λοιπόν φτάνουμε στην Παρασκευή 2 Μαρτίου όπου και προγραμματίστηκε να γίνει η παράδοση των φαρμάκων στον Δήμο Κυθήρων. Γύρω στις 11:15 το πρωί προσγειώθηκε στο γήπεδο της Χώρας Κυθήρων το ελικόπτερο της ΒΙΑΝΕΞ που μετέφερε τα φάρμακα.
Επειδή έγινε μεγάλος ντόρος για την επιλογή μεταφοράς με ελικόπτερο πληροφορήθήκαμε ότι επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος για την διασφάλιση των φαρμάκων ούτως ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα αλλοίωσης. Φυσικά όλα τα έξοδα μεταφοράς καλύφθηκαν απ' την φαρμακοβιομηχανία.
Στην αποστολή ήταν ο κ. Κατσαφάδος που είχε και την πρωτοβουλία για την Δωρεά, η κα. Λάβδα στέλεχος της ΒΙΑΝΕΞ και συνεργάτιδα του κ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να έρθει αλλά τελικά μια απρόσμενη ίωση δεν του το επέτρεψε και δυο συνεργάτες τους. Την αποστολή υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Κουκούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάζαρος Βέζος, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Νίκος Μεγαλοκονόμος, ο πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Γιάννης Βέζος, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κυθήρων κ. Δημήτρης Καλλίγερος και κάτοικοι των Κυθήρων.



Στις 12 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης στο Δημαρχείο, παρόντες ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης η πλειονότητα των Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου. Λόγω κάποιων καθυστερήσεων τελικά η τελέτη ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι.



Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κυθήρων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας που καλωσόρισαν κι επίσημα τους επισκέπτες και δωριτές, επίσης έκαναν αναφορά για τη διαδικασία όλης αυτής της κίνησης για ενημέρωση του κόσμου. Σ' αυτό το σημείο ο λόγος δόθηκε στην εκπρόσωπο της εταιρείας ωστόσο πριν προλάβει να μιλήσει μια ομάδα γύρω στα 10 άτομα η οποία βρισκόταν στην αίθουσα απ' την αρχή, διέκοψαν άκομψα τη διαδικασία ζητώντας να αναγνώσουν μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Κατσαφάδο. Μόλις ανέγνωσαν την επιστολή συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες για την τραγική οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα κατηγόρισαν τα δυο μεγάλα κόμματα και τον κ. Κατσαφάδο που είναι αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής στην Α Πειραιά με τη ΝΔ. Ο κ. Κατσαφάδος απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις και σχόλια που έγιναν προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάσταση συζητώντας και παράλληλα να εξηγήσει το υπόβαθρο της Δωρεάς αυτής, αλλά κάπου εκεί η κατάσταση πήγε να ξεφύγει όταν κάποια άτομα απ' αυτή την ομάδα των διαμαρτυρομένων με εμφανή προκατάληψη άρχισαν να φωνάζουν και να παρεκτρέπονται κάνοντας σχόλια επιτιθέμενοι στο πολιτικό σύστημα στον κ. Κατσαφάδο, εναντίον της ΒΙΑΝΕΞ που έκανε τη Δωρεά αλλά και εναντίον του Δήμου Κυθήρων. Αρνητικά σχολιάστηκε και η επιλογή να γίνει η παράδοση των φαρμάκων στο Δημαρχείο κι όχι στο Νοσοκομείο Κυθήρων, κάτι το οποίο ρώτησε και ο εκπρόσωπος της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας κ. Σταθάτος τον Δήμαρχο Κυθήρων ο οποίος απάντησε πως αυτό έγινε για να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στο γεγονός και μ'αυτό τον τρόπο περισσότεροι συμπατριώτες μας να ενημερωθούν.
Ευτυχώς η κατάσταση εκτονώθηκε με την αποχώρηση των διαμαρτυρομένων απ' την αίθουσα αφού πρώτα ενημέρωσαν πως αυτό ήταν μόνο η αρχή και πως θα έχουν πιο σκληρή στάση και αντίδραση σε μελλοντικές επισκέψεις πολιτικών προσώπων.
    Εγώ παρενθετικά σ'αυτό το σημείο θέλω να πω σαν απλός παρατηρητής αλλά και κάτοικος των Κυθήρων, πως όλη αυτή η κατά τα άλλα δίκαιη αγανάκτηση και αντίδραση των πολιτών (όχι στην ακραία της φυσικά εκδοχή) ήταν άτοπη και άδικη στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς πρώτον ο κ. Κατσαφάδος είναι ένας νέος πολιτικός, δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής άρα δεν έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης στην ψήφιση των Μνημονίων και δεύτερον ήρθε μαζί με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας για μια Δωρεά προς την τοπική μας κοινωνία άρα τέτοιου είδους αντιδράσεις εναντίον τους μπορούν να κριθούν παρατραβηγμένες και σίγουρα αποτελούν κακό προηγούμενο για κάποιον που μελλοντικά θα θελήσει να κάνει κάτι καλό για την περιοχή μας.
Έκπληξη αποτέλεσαν ο κεντρικός ρόλος οργανωτή που είχε στις διαμαρτυρίες ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής πλειοψηφίας κ. Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος καθώς και η εκκωφαντική απουσία εκπροσώπου απ' το νοσοκομείο Κυθήρων.
    Συνεχίζοντας, να πούμε ότι μετά τα γεγονότα και την εκτόνωση που υπήρξε, το λόγο πήρε η κα. Λάβδα εκ μέρους της ΒΙΑΝΕΞ όπου με τη σειράς της ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την υποδοχή τονίζοντας την σημασία της κοινωνικής προσφοράς αλλά και τη χαρά της μιας και είναι λάτρης της φυσικής ομορφιάς και συχνή επισκέπτρια των Κυθήρων.

Ακολούθησε η παράδοση αναμνηστικών τιμητικών πλακετών απ' τον Δήμο προς τους διαθέτες γι αυτήν την ευγενική χορηγία προς τον Δήμο κι έκλεισε μ' αυτό τον τρόπο η τελετή.

Αμέσως μετά τη λήξη το λόγο πήραν δυο συμπατριώτες μας ο κ. Γιώργος Μεγαλοκονόμος (πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ.) και ο κ. Σταύρος Βενέρης (Δημοτικός Σύμβουλος), εκφράζοντας με τη σειρά τους αρχικά τις ευχαριστίες στους προς τους επισκέπτες για τη Δωρεά αλλά και τονίζοντας πως αυτές οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν είναι μεμονομένες και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την άποψη του Κυθηραϊκού λαού.
Στις 4 το απόγευμα η αποστολή αναχώρησε απ' τα Κύθηρα με προορισμό την Αθήνα.
ΓΙΑ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ "ΕΔΩ"

Φωτογραφίες / Βίντεο: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου