Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΩΡΕΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ      ΚΥΘΗΡΑ : 05/03/2012
2η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ                                      Αρ. Πρωτ. : 424
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ.
ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ»                                               ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Κυθήρων
Ταχ. Δ/νση : Ποταμός Κυθήρων                                               κο Κουκούλη Θεόδωρο
Ταχ. Κωδ. : 80200
Τηλέφωνο : 27360320015-12
Γραφείο Διοικητή

ΘΕΜΑ: «Δωρεά φαρμάκων από το Δήμο Κυθήρων»

Κύριε Δήμαρχε,

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά φαρμάκων της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ που προσφέρατε στο νοσοκομείο μας. Αναλυτικότερα παραλάβαμε τα εξής σκευάσματα:
Ι. CIPROVIAN 400mg/200 ml FL                                               τεμ. 100
ΙΙ. CIPROVIAN sol. IV.INF. 200mg/100ml BTx 1G                   τεμ. 100
Τα παραπάνω δύο σκευάσματα είναι αντιβιοτικά που περιέχουν τη δραστική ουσία σιπροφροξασίνη η οποία είναι πολύτιμη για την αντιμετώπιση μιας ποικιλίας λοιμώξεων. Χορηγείται δε, αυστηρά μετά από αντιβιόγραμμα και κατόπιν ειδικού εντύπου που συμπληρώνεται από λοιμωξιολόγο γιατρό.

ΙΙΙ. LORDIN 40 mg/VIAL                                                            τεμ. 100
Αυτό το σκεύασμα περιέχει τη δραστική ουσία ομεπραζόλη η οποία χρησιμεύει για τη θεραπεία γαστροδωδεκαδακτυλικών παθήσεων.

ΙV. INTRAFER IV 100mg/5ml                                                    τεμ. 100
Το σκεύασμα αυτό περιέχει σίδηρο σε ενέσιμη μορφή και ενδείκνυται για τη θεραπεία της ανεπάρκειας σιδήρου, όταν αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με χορήγηση σιδήρου από το στόμα.

Όλα τα παραπάνω σκευάσματα, χορηγούνται μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλονεφ’ όσον μας διατέθηκαν σε φιαλίδια προς ενδοφλέβια έγχυση.
Εκτός από τα παραπάνω φάρμακα, παραλάβαμε και 88 κουτιά σε δείγματα TONOTIL PLUS σε πόσιμες αμπούλες, το οποίο χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι το μόνο από τα σκευάσματα που μπορεί να χορηγηθεί χωρίς συνταγή γιατρού.

Το κόστος των παραπάνω φαρμάκων στην περίπτωση που θα τα αγόραζε το νοσοκομείο μας, θα ανερχόταν στα 6.978,04 ευρώ (υπολογισμένο με νοσοκομειακές τιμές, με rebate και Φ.Π.Α. 6,5%).
Ολοκληρώνοντας και εφόσον έχω παρακολουθήσει το βίντεο από την παράδοση των φαρμάκων στο δημοτικό μέγαρο, θα ήθελα να προβώ στις εξής επισημάνσεις. Αρχικώς θα ήθελα να ενημερώσω τόσο εσάς, όσο και τους πολίτες του νησιού, ότιμέχρι στιγμής το νοσοκομείο ουδέποτε έχει αντιμετωπίσει καταστάσεις έλλειψης φαρμάκων ή οποιωνδήποτε άλλων απαραίτητων για τη λειτουργία του υλικών. Επιπλέον ότι, όποτε προκύπτει το θέμα μιας δωρεάς, ανεξαρτήτως χρηματικού ύψους, ακόμα και αν αυτή αφορά ελάχιστα ευρώ, προβάλλεται άμεσα από εμένα προσωπικά, κυρίως με την σύνταξη και αποστολή ευχαριστηρίων επιστολών καθώς και την ταυτόχρονη δημοσίευσή τους σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης.
Όσον αφορά το θέμα των αντίστοιχων εκδηλώσεων, παραλαβής και προβολής της εκάστοτε δωρεάς, όταν αυτές δεν πραγματοποιούνται, είναι κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι κύρια και βασική επιθυμία των δωρητών είναι η μη γνωστοποίηση των στοιχείων τους και φυσικά ο σεβασμός μας σε αυτή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των περιπτώσεων δωρεάς δύο ολοκαίνουργιων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων αλλά και δυο μηχανημάτων αιματολογικού και βιοχημικού αναλυτή με σκοπό τον σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό του μικροβιολογικού τμήματος, που αυτές τις μέρες τοποθετούνται στο νοσοκομείο μας και προέκυψαν βεβαίως από τη δωρεά του ιδίου πολίτη.
Συνεπώς, θεωρώ μάλλον ατυχή, άκομψη και ίσως άδικη για τους δωρητές οι οποίοι προβαίνουν ανιδιοτελώς, διακριτικώς και με ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους Κυθηρίους, σε δωρεές μεγίστης σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, άρα και την προστασία της υγείας των πολιτών, την αναφορά σας στην«κλειστού κυκλώματος» φύση του νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο του νησιού όπως και όλα τα νοσοκομεία σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν «κλειστά κυκλώματα».Θεσμικά, διοικητικά και λειτουργικά είναι άμεσα και ελεύθερα προσβάσιμα τόσο στον Πολίτη, όσο και στην πληροφορία.
Το νοσοκομείο μας σας ευχαριστεί και πάλι για τη δωρεά σας και σας παρακαλεί να μεταφέρετε και τις ευχαριστίες μας στη χορηγό εταιρεία.

Με εκτίμηση
ΜΑΥΡΑΓΑΚΗ ΛΙΑ

Διοικητής
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ

Πηγή: kytheraismos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου