Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΆΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΚΥΘΗΡΑ

Κύθηρα 22-3-2012

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας γιατί σήμερα, μετά απο ενός χρόνου, περίπου, αδιάκοπες προσπάθειες και κινήσεις, 
εκδόθηκε απο τις αρμόδιες υπηρεσίες η οικοδομική άδεια για την ανακαίνιση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ.
Το κτίριο στην είσοδο της Χώρας, που δωρήθηκε απο τον Κυθηραικό Σύνδεσμο στο Ελληνικό κράτος, με την ρητή εντολή να στεγάσει το Μουσείο των Κυθήρων, 
μετά απο τόσα χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας μπαίνει επιτέλους στον δρόμο για την επαναλειτουργία του.
Οταν το 1975 ο Κυθηραικός Σύνδεσμος δώριζε το ακίνητό του, (την γνωστή σε όλους τότε σαν Σχολή) στο δωρητήριο της 15-4-75 αναφερόταν  σαφώς και ο λόγος (να γίνει Μουσείο), υπήρχε δε    και χρονικός περιορισμός (εντός τριών χρόνων) για την ολοκλήρωση .
Γι αυτό και 3 χρόνια αργότερα το 1978, που ετίθετο πλέον θέμα ακύρωσης της δωρεάς, υπήρξε μια ανάλογη με την σημερινή κινητοποίηση, ώστε να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να δημιουργηθεί το Μουσείο.
Σήμερα, έχοντας γίνει ανάλογες ενέργειες, ώστε να επαναλειτουργήσει το κλειστό απο την χρονιά του σεισμού Μουσείο, ήταν ανάγκη να ενεργοποιηθεί ένα  σύνολο ανθρώπων, σε διάφορες,υψηλές και χαμηλές θέσεις, μέσα στα σημερινά πολύ δύσκολα για όλους δεδομένα.
Φίλοι των Κυθήρων και του πολιτισμού, όλοι τους, γνωρίζω  καλά πως δούλεψαν πολλές φορές πέρα και εκτός των αρμοδιοτήτων τους για την κινητοποίηση των μηχανισμών και την επαναλειτουργία  του Μουσείου.
ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ανθρώπους, που απο οποιαδήποτε θέση υψηλά ή χαμηλά ιστάμενους,ο Κυθηραικός Σύνδεσμος τους ευχαριστεί ολόθερμα.
Με τιμή
ο Πρόεδρος Κυθηραικού Συνδέσμου
Μανώλης Χάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου