Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.3.2012

Δημαρχιακές φιέστες με παρατράγουδαΤελικά, είναι αμφίβολο κατά πόσον ο κ. Δήμαρχος απεκόμισε τα προσδοκώμενα πολιτικά οφέλη από τη φιέστα που οργάνωσε για να ευχαριστήσει την εταιρεία Vianex και τον υποψήφιο βουλευτή ΝΔ και αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, κ. Κώστα Κατσαφάδο, για τη δωρεά φαρμάκων που προσέφερε η πρώτη.

Η εκδήλωση στο Δημαρχείο, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων και αντιπροσωπίας των ενόπλων δυνάμεων, ήταν προφανές ότι σκοπό είχε κυρίως να προβάλλει αφενός τον κ. Δήμαρχο και αφετέρου τον υποψήφιο βουλευτή. Δυστυχώς όμως, ο πανηγυρικός τόνος χάλασε γρήγορα, καθώς ικανό τμήμα του ακροατηρίου έλαβε αυτοβούλως τον λόγο, κατηγορώντας τους εμπλεκόμενους ότι «έστησαν θέατρο» εις βάρος της αξιοπρέπειας των Κυθηρίων. 

Οι φραστικές επιθέσεις στράφηκαν αρχικά κατά του κ. Κατασφάδου ως αντιπροσώπου ενός των δύο μεγάλων κομμάτων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της χώρας, αλλά και για καιροσκοπική εκμετάλλευση της προσφοράς της Vianex. «Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε την προσφορά – εσείς τι φέρατε;», ρώτησε ένας αγανακτισμένος ακροατής, ενώ άλλοι κατέστησαν σαφές πως δεν δέχονται τη διαβεβαίωση του κ. Δημάρχου ότι ο υποψήφιος βουλευτής παρευρίσκεται «χωρίς ταυτότητα πολιτευτή».

Στην ερώτηση αντιπροσώπου της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας γιατί τα φάρμακα δεν παραδόθηκαν απλά στο άμεσα ενδιαφερόμενο νοσοκομείο, αντί να υποβληθούν στην πλασματική αυτή διαδικασία (απορία που εξέφρασαν και άλλα μέλη του ακροατηρίου), ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι ο ίδιος το αποφάσισε επειδή το νοσοκομείο, λέει, αποτελεί «κλειστό κύκλωμα», και άρα η προσφορά δεν θα έλαχε της κατάλληλης δημοσιότητας. Καλό βέβαια θα ήταν να μας εξηγήσει κάποτε τι ακριβώς εννοεί με την έκφραση «κλειστό κύκλωμα».

Στις παράπλευρες απώλειες του κ. Δημάρχου από την αποτυχημένη αυτή προσπάθεια εντυπωσιασμού (μάλλον ενδείκνυται ο όρος «μπούμερανγκ»), αξίζει να σημειωθεί η παρουσία και ένθερμη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης Παναγιώτη Αλεβιζόπουλου στο πλευρό των διαμαρτυρομένων.

Ας δούμε όμως και από τι αποτελείται η περίφημη αυτή προσφορά «φαρμακευτικών σκευασμάτων μεγάλης χρηματικής αξίας», όπως έγραψαν. Παραδόθηκαν συνολικά δέκα χαρτοκιβώτια, τα οποία σύμφωνα με τα αναγραφόμενα περιείχαν τα εξής:

• 1 κιβώτιο Tonotil. Πρόκειται για χορηγούμενο άνευ συνταγής παραφαρμακευτικό “τονωτικό” συμπλήρωμα διατροφής.
• 8 κιβώτια των δέκα δοχείων Ciprovian (Ciprofloxacin), σε μορφή ενδοφλεβίου διαλύματος. Αντιβιοτικό. Ενδείξεις: Λοιμώξεις αναπνευστικού, δέρματος, οστών, κ.λπ. Τιμή (νοσοκομείων) € 221,40 για 10.
• 1 κιβώτιο Lordin (Omeprazole). Ενέσιμο διάλυμα. Ενδείξεις: έλκος, ενδογαστρική οξύτητα. Τιμή (νοσοκομείων) € 4.38 έκαστο.

Στην υγεία σας!

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 2/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου