Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.3.2012

- Εορτάστηκε και φέτος η διπλή γιορτή, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η εθνική επέτειος της Επανάστασης του 1821, στα Κύθηρα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 23-3-2012 με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αρχιστράτηγου της επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Την 25η Μαρτίου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τον Ποταμό, όπου μετά την θεία Λειτουργία και την δοξολογία στον Ιερό Ναό Ιλαρίωτισσας, έγινε η παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου καί του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Στρατηγού Κορωναίου. 
Ο επίσημος εορτασμός στην Πρωτεύουσα του νησιού μετά την θεία Λειτουργία και την δοξολογία στον ιερό Ναό του Εσταυρωμένου ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση καί κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, και της Μαθητιώσας Νεολαίας του νησιού, στο μνημείο των ηρώων στην κεντρική Πλατεία της Χώρας. Η κ. Ελένη Χάρου εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια. Στη συνέχεια με τους ήχους της Φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση του αειθαλούς μαέστρου Στρατή Θεοδωρακάκη πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων του νησιού. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεόδωρος Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάζαρος Βέζος, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Πρωτοψάλτης και Νίκος Μεγαλοκονόμος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Πρωτοψάλτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Λαχανάς, Αδαμαντία Κορώνη, Δημήτρης Φατσέας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού. Δεν παρευρέθηκαν φέτος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των κομμάτων.
- Ανήμερα της εθνικής επετείου ξεκίνησαν τα θερινά δρομολόγια της OLIMPIC AIR στα Κύθηρα. Η γραμμή θα εξυπηρετείται με 8 δρομολόγια την εβδομάδα, εκ των οποίων τα τρία, Τετάρτη, Παρασκευή, και Κυριακή θα γίνονται βραδινή ώρα.
Την προσγείωση του πρώτου βραδινού δρομολογίου, παρακολούθησαν από τον Πύργο ελέγχου ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιόπη Καρύδη και Αδαμαντία Κορώνη. Στο καλωσόρισμα και την σύντομη συνομιλία που είχαν με τον κυβερνήτη, αναφέρθηκε στην αρτιότητα των υποδομών του αεροδρομίου, και την ασφαλή προσγείωση που πραγματοποίησαν στην πρώτη βραδινή πτήση. Πεποίθηση όλων είναι ότι τα δρομολόγια αυτά σε συνδυασμό και με τα δρομολόγια από Ηράκλειο Κρήτης και Επτάνησα θα βοηθήσουν την Τουριστική κίνηση των Κυθήρων.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου