Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ''ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ'' ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 12/10

Με τον επικεφαλής της ομάδας των Γιατρών του Αιγαίου που επισκέπτονται τα Κύθηρα, κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης τη Δευτέρα 12/10. Ο κ. Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης που τους απηύθυνε η Δημοτική Αρχή και για την εθελοντική τους συνεισφορά στους κατοίκους του νησιού, καθώς και για την μετάβασή τους στα Αντικύθηρα όπου εξετάστηκαν από διάφορες ειδικότητες γιατρών οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι. 
Έγινε γενικότερη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κυρίως στο νησιωτικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ επικροτήθηκαν οι θεσμικές και οικονομικές προτάσεις του Δήμου Κυθήρων για τη στελέχωση των θέσεων επικουρικών και αγροτικών ιατρών (επαναφορά θεσμού στρατευσίμων ιατρών, δυνατότητα επίσπευσης ειδικότητας, οικονομικά κίνητρα από το Δήμο). 

Ο κ. Βεληβασάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και έλαβε ως δώρο από τον κ. Δήμαρχο ένα βιβλίο με τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, υποσχόμενος ότι η ομάδα του ΠΑΓΝΗ θα επισκεφθεί εκ νέου τα Κύθηρα το Φθινόπωρο του 2016.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου