Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΈΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (29/10)

Σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που ακόμη ταλαιπωρούνται με το θέμα της μεταφοράς από και προς το Σχολείο τους προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας. Αντιπροσωπεία των δεκαπενταμελών των 2 σχολείων επισκέφθηκε το Δήμο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Για το θέμα υπήρχαν έγκαιρες προειδοποιήσεις (από το καλοκαίρι) από πλευράς του Δήμου προς τους αρμόδιους που δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Η μεγάλη γραφειοκρατία που κάθε χρόνο αυξάνει σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες οδήγησαν και φέτος στην τεράστια αυτή ανωμαλία που επηρεάζει αρνητικά την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας. Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται μια συνολική λύση με βασικό στοιχείο την διενέργεια διαγωνισμών για περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων ετών, όπως έχει προτείνει ο Δήμος μας και αποδέχονται οι μαθητές. Εάν ο Δήμος είχε λειτουργικό λεωφορείο θα μπορούσε πρόσκαιρα να καλύψει ένα κομμάτι του προβλήματος, δυστυχώς όμως το λεωφορείο μας παραδόθηκε σε κατάσταση μη επισκευάσιμη. Η πίεση του Δήμου προς την Περιφέρεια είναι διαρκής ήδη από το καλοκαίρι, τα περιθώρια της πίεσης αλλά και της υπομονής των μαθητών και των γονέων έχουν εξαντληθεί. Όταν η αρμοδιότητα ήταν στους Δήμους, οι μεταφορές εκτελούνταν απρόσκοπτα. 
Αναμένουμε λύση από μέρα σε μέρα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Δεν πάει άλλο!



Κείμενο: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου