Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΙΑ ΝΗΣΩΝ

Για άλλη μια χρονιά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύο σημαντικά προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας αλλά και τη δική μας πρόσβαση στο αγαθό της μόρφωσης. 
Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα κενά των εκπαιδευτικών είναι μεγάλα, ενώ ένα σημαντικό μέρος των συμμαθητών μας (περίπου το 1/3) αδυνατεί να έρθει στο σχολείο, λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου. Αποφασίσαμε, λοιπόν, μετά από γενική συνέλευση, ομόφωνα, να προχωρήσουμε σε αποχή, απαιτώντας:
·       Την άμεση κάλυψη των κενών των καθηγητών σε Γυμνάσιο και Λύκειο,
·       Την αποκατάσταση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο.
   Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, οι γονείς μας αιμορραγούν οικονομικά τόσο για να καλύψουν επιπλέον μαθήματα επί πληρωμή όσο και για να μας μεταφέρουν με ιδιωτικά μέσα στο σχολείο.
  Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο στην εποχή μας να υπάρχουν ακόμα μαθητές δύο ταχυτήτων, ενώ θα έπρεπε με βάση το Σύνταγμα αλλά και  την κοινή λογική να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές.

Το Δεκαπενταμελές του Γενικού Λυκείου Κυθήρων
Ο πρόεδρος: Καλλίγερος Σαράντος
Ο αντιπρόεδρος: Βότσι Στέλιος
Η γραμματέας: Παπαδέα Μαρία
Τα μέλη: Μουτσολάρι Άντζελα, Τρακάδα Μυρτώ, Τριφύλλη Μαρίνα, Ανδρόνικος Θεόδωρος, Αργείτης Νίκος, Γκίκας Δημήτριος, Καλλίγερος Παναγιώτης, Κασιμάτης Παναγιώτης, Λαχανάς Αναστάσης, Μεγαλοκονόμος Πέτρος, Μουαμέτι Αρτέμης, Σάμιος Βρεττός,

Το Δεκαπενταμελές του Γυμνασίου Κυθήρων

Ο πρόεδρος: Τζίτζο Άρμπι
Ο αντιπρόεδρος: Λουράντος Ιωάννης
Η γραμματέας: Καλλιγέρου Μαρία
Τα μέλη: Βλαντή Ελένη, Καλλιγέρου Σταματίνα, Κασιμάτη Άννα Κατάρο Ζανέτα, Πετροχείλου Ειρήνη, Τέρζιο Νταϊάνα, Φατσέα Ανθίππη, Γκίκας Εμμανουήλ, Ζενελάι Τζέσι, Ντελίμπασι Σέιντι, Ντουράι Ενερίκ, Πετρόχειλος Θεόδωρος, Τσάκο Λεωνίδας

Πηγή: Λύκειο Κυθήρων
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου