Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ: ''ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ''

Υπάρχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης που σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν θα τους εξέλεγαν ούτε για 10 μέρες. Η Ελλάδα, λόγω της μεγάλης πενίας σε σοβαρά στελέχη του δημοσίου βίου (όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά οι πραγματικά αξιόλογοι δεν ασχολούνται), τους αναγάγει σε αυτοκράτορες. 
Οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, δεν μπορούν να αρθρώσουν υπεύθυνο δημόσιο λόγο, είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων σε σημαντικές αποφάσεις και εφευρίσκουν διάφορες κατηγορίες για να βάλλουν κατά εκείνων που επέλεξε ο λαός και οι οποίοι καθημερινά δικαιώνουν την επιλογή αυτή.
Επειδή διάβασα και άκουσα κάποια πράγματα, ενημερώνω. Στην Ελβετία δεν πήγαμε για διακοπές ούτε για εκδρομή. Πήγαμε για να κάνουμε διεθνή προβολή των νησιών μας όπως και κάναμε. Για να δώσουμε την εικόνα ενός σύγχρονου εξωστρεφούς Δήμου, αποσπώντας πολλά συγχαρητήρια. Για να βγάλουμε το νησί από την αφάνεια που το είχαν βουλιάξει ορισμένοι, θεωρώντας ότι αν στρώσουμε όλους τους δρόμους με άσφαλτο θα είμαστε ανεπτυγμένοι. Επί 7 ημέρες τρέξαμε παντού, κάναμε πολλές επαφές (όχι για να πιούμε καφέ, αλλά επαφές ουσίας με συγκεκριμένη agenda) και γυρίσαμε έχοντας βάλει σοβαρές βάσεις για αύξηση του τουρισμού από την Ελβετία σε μήνες εκτός σεζόν. Το μπαλάκι τώρα είναι στους επαγγελματίες του τουρισμού. Είδομεν.
Δυστυχώς ορισμένοι δεν μπορούν να αντέξουν το ότι η δημοτική μας αρχή έχει ήδη υπερβεί πολλές προσδοκίες κάνοντας πράξη το πρόγραμμά της, λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητας, βάζοντας τάξη σε ζητήματα που επί χρόνια αφέθηκαν στην τύχη τους και διαφημίζοντας το Τσιρίγο σε όλο τον κόσμο μέσα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ. Κάποιοι φοβούνται την αλλαγή. Την αληθινή αλλαγή που συγκρούεται με τα συμφέροντα και που θίγει τις καθεστωτικές αντιλήψεις. Κάποιοι υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια το παλαιό, τον παλαιοκομματισμό, τον αναχρονισμό και το "δε βαριέσαι". Κάποιοι ανακαλύπτουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και συνδέουν άσχετες καταστάσεις για να δικαιολογήσουν την παραπαίουσα και φυλλορροούσα πολιτική τους ύπαρξη. Κάποιοι ενοχλούνται επειδή ενημερώνουμε καθημερινά τον κόσμο με δελτία τύπου, ίσως γιατί η δική μας γραφή είναι πολύ πιο αληθής, συγκροτημένη και σοβαρή από το παρελθόν. Μα καλά, έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος ασχολείται μαζί τους; Πιστεύουν στα αλήθεια ότι πείθουν έστω και έναν με όσα κατά καιρούς μας προσάπτουν; Δεν ισχυριζόμαστε ότι σε 1 χρόνο τα κάναμε όλα τέλεια, εξάλλου ποτέ δεν υποσχεθήκαμε κάτι τέτοιο. Είμαστε περήφανοι όμως γιατί ο Δήμος πάει πολύ καλλίτερα από πριν σε όλα τα επίπεδα. Και όσα προβλήματα υπάρχουν και ανακύπτουν τα αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.
Όσο νωρίτερα αντιληφθούν ορισμένοι ότι πρέπει να αποτινάξουν το πεθαμένο παρελθόν του παλαιοκομματισμού, τόσο καλλίτερα για τους ίδιους.
Εμείς πάμε μπροστά με σύγχρονο τρόπο, ενισχύουμε την ευρωπαϊκή μας παρουσία και διάσταση, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα τεχνοκρατικά και όχι πολιτικάντικα, δίνουμε λύσεις οριστικές σε χαώδεις καταστάσεις που κανείς μέχρι σήμερα δεν έλυσε (π.χ. κληροδοτήματα, λιμάνια κ.λπ.), αλλάζουμε τη νοοτροπία της άσκησης διοίκησης (π.χ. τρόπος διαγραφών οφειλών, ανείσπρακτες οφειλές, προσκλήσεις δημοσίων έργων κ.λπ.), ασκούμε εξωστρεφή πολιτική παντού κάτι που αναγνωρίζουν πολλοί συνάδελφοι Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, ξεφεύγουμε από το παλιό και απορρίπτουμε οριστικά τους ελάχιστους εναπομείναντες εκπροσώπους του.

Ταυτίζουμε τη λειτουργία του Δήμου μας με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές, αυτές που εκείνοι που μας κατηγορούν δεν έχουν καν γνωρίσει. Ας έκαναν τουλάχιστον τη στοιχειώδη αυτοκριτική για όσα λάθη και προβλήματα μας άφησαν... Αλήθεια, θα βρουν το θάρρος έστω και μία φορά να ζητήσουν μια δημόσια συγνώμη για αυτά;;;

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφία: PhotoCerigo - Βαλέριος Καλοκαιρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου