Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.(21/10)

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 21-10-2015 στις 16.00 το απόγευμα. Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Γιάννη Κατσανεβάκη.

Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης. 
Ο αντιδήμαρχος Μαθιός Αγγελιουδάκης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Ειρήνη Τραβασάρου, Κώστας Μαριάτος, Μαρία Κασιμάτη, Μηνάς Κορώνης από την πλειοψηφία. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και Ζαχαρίας Σουρής από την αντιπολίτευση.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 12. 
Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελβετία, καθώς και τα μελλοντικά, τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες και τον Ιανουάριο στη Βέρνη στην εκεί διεθνή έκθεση τουρισμού. 
Τόνισε την καλή συνεργασία του Δήμου με τη Περιφέρεια Αττικής και την προοπτική κατασκευής έργων στα Κύθηρα ύψους 5.000.000€.
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχύτητα εξέλιξης των έργων στον κεντρικό δρόμο και όπως δήλωσε η ασφαλτόστρωση θα γίνει μόλις σταματήσουν οι βροχές.
Στις ερωτήσεις των συμβούλων της παράταξης μας, οι απαντήσεις του ήταν οξείς και χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας. 
Στην παρατήρησή μας, για τις επιθετικές και απαξιωτικές απαντήσεις του ιδίου και συνεργατών του, στα ενημερωτικά Δελτία Τύπου που εκδίδει η παράταξη μας, επέμεινε με τον ίδιο οξύ και επιθετικό τρόπο, ότι ορθώς πράτει.
Διαμαρτυρηθήκαμε για την συμπεριφορά αυτή, η οποία στοχεύει στη φίμωση της αντιπολίτευσης, με απώτερο σκοπό να μην ακούγετε άλλη άποψη πέραν αυτής του κ. Χαρχαλάκη.
Σε ερώτηση σχετική με την μεγάλη καθυστέρηση των αποφάσεων της πρωτοβάθμιας επιτροπής επιλύσεων δασικών αμφισβητήσεων, δήλωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου!
Για το κλείσιμο των παιδικών Χαρών, και του θεάτρου του Ποταμού, επέμεινε στην γνωστή θέση του, ότι χαράκτηρίζετα παράνομο σφραγίζεται.
Ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις και απόψεις του, για το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας στον Μηλοπόταμο. 
Το κρίνει επικίνδυνο, υιοθετώντας τις απόψεις υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με τις οποίες απαιτούνται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λειτουργήσει το Σπήλαιο νόμιμα!
Δεν γνωρίζει φαίνεται ότι το Σπήλαιο το οποίο ανέδειξε το ζεύγος Πετροχείλου, κορυφαίων Κυθηρίων Σπηλαιολόγων, είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, είναι πόλος έλξης τουριστών για πολλές δεκαετίες, το έχουν δε επισκεφθεί με ασφάλεια, χιλιάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις. 
Τα προηγούμενα χρόνια, μετά την Πυρκαγιά του 2007, κατασκευάστηκε κουπαστή στο μονοπάτι πρόσβασης, εξέδρα αναμονής των επισκεπτών και εγκαταστάθηκε Φωτοβολταϊκό σύστημα για τον Φωτισμό του Σπηλαίου. Είχε προηγηθεί η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου και του πάρκινγκ.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έκριναν ότι ο Δήμος πρέπει να διαθέσει τους πόρους που απαιτούνταν για να εκπονηθούν. Γεωλογική, Υδρολογική, Βραχομηχανική, Ηλεκτρομηχανολογική, Τοπογραφική, Αρχιτεκτονική, Φωτισμού, κλπ μελέτες, όπως ζητούσε η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας.
Οι κατ' εξοχήν αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αντί να εργασθούν για την εκπόνηση αυτών των μελετών, ζητούσαν από τον Δήμο να αναλάβει το υπέρογκο κόστος.
Η παράταξη μας έκρινε ότι ο Δήμος αδυνατεί να αναλάβει το τεράστιο κόστος και να υποχρεωθεί στην ατέρμονη διαδικασία εκπόνησης-εγκρίσεων τόσων μελετών, αφού άλλα ζητούσε η μία υπηρεσία και άλλα η άλλη.
Πολιτική απόφαση ήταν και όχι αμέλεια.
Ο κ. Χαρχαλάκης αδιαφορώντας αν τα οικονομικά αντέχουν, δεσμεύτηκε να αναλάβει το κόστος. 
Διαφωνούμε με αυτή την απόφασή του.
Τα συλλογικά όργανα των φορέων έχουν ενημερωθεί; 
Ο διευθύνων σύμβουλος της αναπτυξιακής εταιρείας γιαυτό παραιτήθηκε; 
Ελπίζουμε να μπεί στον κόπο να μελετήσει και να καταλάβει, τι είναι αυτά που ζητάνε, τότε θα αντιληφθεί σε ποιά περιπέτεια θα εμπλέξει τον Δήμο, την Εγχώριο και την Αναπτυξιακή.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα των επιπόλαιων ενεργειών του.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, διαφωνήσαμε με την μελέτη επέμβασης στο Δημοτικό κτήριο του Ποταμού, γιατί δεν είναι πλήρης και ούτε με τις εργασίες που θα γίνουν το κτήριο θα μετατραπεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως έχει δηλώσει ο κ. Χαρχαλάκης μετά το κλείσιμό του. 
Ούτε βέβαια μπορούμε να δεχτούμε την διαβεβαίωση ότι οι επιπλέον εργασίες που απαιτούνται, θα αντιμετωπισθούν με απευθείας αναθέσεις, αφού η διαδικασία αυτή δεν είναι σύννομη.

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα & Έργο (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου