Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.10.2015


Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων το Σάββατο 17/10 υπό την Προεδρία του κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη και παρόντων της Αντιπροέδρου κας. Αγγελικής Λιγοψυχάκη και του Συμβούλου κ. Διονυσίου Προγουλάκη. Παρέστη και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αντικυθήρων κ. Ματθαίος Αγγελιουδάκης που ενημέρωσε το Συμβούλιο για τρέχοντα θέματα του Δήμου που αφορούν στο νησί. Το Συμβούλιο συζήτησε το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Δ.Ε. Αντικυθήρων, υπό το πρίσμα και του επιβληθέντος προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΧΑΔΑ στη θέση "Μύλοι" που ανέρχεται σε 160.000€ ετησίως (όσο ακριβώς και το πρόστιμο για το Λαχνό) λόγω της εξαιρετικά μεγάλης καθυστέρησης στη σύνταξη των μελετών αποκατάστασης του χώρου και στη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου (οι ΧΑΔΑ του Δήμου Κυθήρων είναι οι μόνοι σε ενεργή χρήση στην Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον ΧΑΔΑ της Ύδρας). Παράλληλα, έλαβε απόφαση με την οποία αιτείται και επίσημα προς τους αρμόδιους φορείς την επαναφορά του θεσμού των στρατευσίμων ιατρών που κάλυψε τις ανάγκες του νησιού σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και περίθαλψης μέχρι τη δεκαετία του 1990. 
Ο Αντιδήμαρχος είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα εκτελεσθέντα δημοτικά έργα στο νησί, τα οποία στόχο είχαν την επιδιόρθωση κατεστραμμένων υποδομών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των λιγοστών ηρωικών κατοίκων των Αντικυθήρων, ενώ ενημέρωσε ότι στον υπό σύνταξη Προϋπολογισμό του 2016 έχουν συμπεριληφθεί αρκετές από τις προτάσεις του Συμβουλίου. 
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων των Αντικυθήρων που είναι ταγμένοι να φυλάττουν Θερμοπύλες μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης από το Κράτος όπως και όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι των μικρών νησιών της πατρίδας μας.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου