Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ» 16/10

16 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση των εκλεγμένων μελών του συνδυασμού της Δημοτικής Παράταξης «Κύθηρα – Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα» έγινε την Παρασκευή 16/10. Ο Δήμαρχος και Αρχηγός του συνδυασμού κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης προέβη σε λεπτομερή επισκόπηση των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής κατά τους τελευταίους μήνες, ενέργειες που έχουν την πλήρη στήριξη όλων των μελών του συνδυασμού. 
Σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο σύμφωνα με ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων βαίνει προς επίλυση, τόνισε ότι οι Δήμοι δεν έχουν καμία συγκεκριμένη και πρακτική δυνατότητα παρέμβασης, εκτός από τις συνεχείς οχλήσεις και διαμαρτυρίες, καθώς αφορά σε αποκλειστική αρμοδιότητα των Περιφερειών. Παράλληλα έμεμψε την προηγούμενη δημοτική αρχή για συστηματική παραπλάνηση των δημοτών, για ανούσια παλαιού τύπου αντίδραση σε κάθε τεκμηριωμένο δελτίο τύπου των ενεργειών του Δήμου και για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων (που φυσικά δεν πείθει κανέναν), καθώς είναι ξεκάθαρο ότι κανένας Δήμος σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Τόνισε δε μεταξύ άλλων τα εξής: «διερωτάται κανείς τι το διαφορετικό θα έπρατταν τα μέλη του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ εάν σήμερα κατείχαν την εξουσία, πέραν των διαμαρτυριών και της δημοσιότητας επί του θέματος. Πώς θα κάλυπταν το πρόβλημα της μεταφοράς; Με το κατεστραμμένο δημοτικό λεωφορείο που μας άφησαν το οποίο δεν χρησίμευε ούτε για κοτέτσι; Πώς θα μετέφεραν τους μαθητές; Θα επέβαλαν στους λεωφορειούχους με το έτσι θέλω να εκτελούν δρομολόγια χωρίς σύμβαση; Και ποιος θα κάλυπτε το κόστος; Καμία συγκεκριμένη και κυρίως νόμιμη πρόταση, παρά μόνο ανεύθυνες δημόσιες τοποθετήσεις εκείνων που ο Δήμος πληρώνει ακόμα τις παραλείψεις και την αφροσύνη τους. Πλήρης ανευθυνότητα από όσους προσπαθούν να κρατηθούν πολιτικά ζωντανοί, αρνούμενοι να παραδεχθούν ότι μέσα σε 1 μόλις χρόνο ο Δήμος έχει αλλάξει πλήρως εικόνα προς το καλλίτερο, έχει ξεκινήσει να δημοπρατεί σημαντικά έργα, έχει βγει από την αφάνεια και τη στασιμότητα, έχει προσαρμοστεί στη νέα εποχή και έχει αφήσει εντελώς πίσω του τον αναχρονισμό των λίγων οπαδών του παλαιοκομματισμού».
Τα μέλη του συνδυασμού τοποθετήθηκαν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, ενώ αποφασίστηκε ότι η δημόσια έκθεση πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αφορά την περίοδο από την 01/09/2014. 
Για την ημέρα του απολογισμού θα υπάρξει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επισημαίνεται ότι ο απελθών Δήμαρχος κ. Κουκούλης, κατά τις 2 δημοτικές περιόδους της θητείας του, πραγματοποίησε δημόσιο απολογισμό μόνο μία φορά, ενώ είναι υποχρεωτικό να γίνεται κάθε χρόνο, παράλειψη που ήδη ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές.
Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την πορεία εκτέλεσης των έργων που είτε έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώθηκαν, είτε ολοκληρώνονται άμεσα, είτε έχουν συμβασιοποιηθεί και θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Έδωσε έμφαση στις πολλές δημοπρασίες που έγιναν τους τελευταίους μήνες, οι οποίες δίνουν θετική εικόνα για το Δήμο, καθώς και στις δημόσιες προσκλήσεις υποβολής προσφορών που άλλαξαν εντελώς την εντύπωση αδιαφάνειας που κυριαρχούσε επί σειράν ετών.
Αναλυτική ενημέρωση έγινε και για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Ελβετία αλλά και για τις δράσεις του Δήμου για τον τουρισμό, με την έκδοση νέου σύγχρονου έντυπου υλικού και τη στοχευμένη συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλο το προσωπικό του Δήμου, το οποίο παρά την αυξημένη γραφειοκρατία, τον κρατικό παραλογισμό και την πολυνομία, ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι ασκεί τεράστια πίεση στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εγκριθεί η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο με στόχο την δημιουργία αυτόνομης τεχνικής υπηρεσίας και υπηρεσίας δόμησης.
Αναφορικά με την Αναπτυξιακή Εταιρεία, Διευθύνουσα Σύμβουλος ανέλαβε η Αντιπρόεδρος κα. Μελίνα Μαρουλίδου.
Τέλος, ανέφερε ότι προσκλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες μαζί με άλλους νέους σε ηλικία Δημάρχους από νησιά της Ελλάδας προκειμένου να θέσει στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ειδικά ζητήματα των νησιών και να προτείνει σχετικές λύσεις. Το ταξίδι θα γίνει από 7 μέχρι 10 Δεκεμβρίου.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο, για τις οποίες κινήθηκαν ήδη οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και δεσμεύσεων ΑΦΜ, κάτι που είναι υποχρεωτικό από το Νόμο.
Ο συνδυασμός, με άρρηκτη ενότητα, σύμπνοια και ειλικρινή συνεργασία, συνεχίζει το έργο του για το καλό του τόπου και θα συνεχίσει να λέει στον κυθηραϊκό λαό την αλήθεια, απαλλαγμένη από το ψεύδος και τις ανέφικτες υποσχέσεις που επί χρόνια υποβάθμισαν την τοπική πολιτική ζωή.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου