Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 1999-2019!

Το επετειακό λογότυπο του Δήμου μας για τη συμπλήρωση, το 2019, των 20 ετών από της ιδρύσεώς του (01-01-1999) είναι γεγονός!
Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια, ο Δήμος Κυθήρων πέρασε πολλές διακυμάνσεις, επηρεάστηκε από τις διαρκείς αλλαγές νομοθετικού πλαισίου και την ασφυκτική γραφειοκρατία, είδε το μόνιμο προσωπικό του να μειώνεται διαρκώς, υλοποίησε έργα και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, υπήρξε η αιτία για να ατονήσει ο καταστροφικός τοπικισμός, διοικήθηκε από 3 Δημάρχους, ένας εκ των οποίων (ο πρώτος Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος) δεν ευρίσκεται στη ζωή και πολλά άλλα.
Η Δημοτική μας Αρχή θα πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις με αφορμή τα 20 χρόνια του Δήμου Κυθήρων. Στις εκδηλώσεις αυτές θα κληθούν να συμμετάσχουν άνθρωποι που διήλθαν από τη διοίκηση του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να μας καταθέσουν πολύτιμες εμπειρίες και απόψεις, που με αφορμή το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, τον "Κλεισθένη", θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προς συζήτηση και γενικότερο προβληματισμό.
Προς το παρόν, δίνουμε στη δημοσιότητα το επετειακό μας λογότυπο και ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχές Νέο Έτος!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
(facebook)

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητε Δημαρχε

    Διαβάζοντας την ανάρτηση σας,για τα 20 Χρόνια του Δήμου Κυθηρων,θα πρέπει να εκφράσω την θλίψη μου,όχι βέβαια για τα όσα γράφονται,αλλά για όσα δεν γράφονται και που ίσως έπρεπε να έχουν γραφεί.
    Ο Δήμος μας λοιπόν δημιουργήθηκε το 1999,μετά τη συγχώνευση των 13 Κοινοτήτων του νησιού και της Κοινότητας των Αντικυθήρων.
    Καθόλου δεν αμφισβητώ ότι ο Δημος υλοποιησε εργα και παρεμβασεις σε πολλους τομεις,δεν μπορω ομως να μην θυμαμε πως και οι 14 κοινοτητες μολις την προηγουμενη εικοσαετια,υλοποιησαν έργα ίσως και μεγαλύτερης απήχησης.
    Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά.
    Α.Λιμάνι
    Β.Αεροδρόμιο
    Γ.Λιμάνι Αντικυθήρων
    Δ.Γεωτρήσεις
    Ε.Οδικό Δίκτυο Αντικυθήρων.......Και πολλά άλλα.
    Είναι λοιπόν άδικο να μιλάμε και να λέμε πως ο Δήμος είναι η αιτία της κατάργησης του αυτονόητου καταστροφικού τοπικισμό,γιατί αν υπήρχε αυτός τα παραπάνω έργα ίσως να μην είχαν οριμασει ...ακόμη.
    Υποχρέωση μου εδώ θεωρώ να αναφέρω μερικά ονόματα Κοινοταρχων που ίσως θα έπρεπε να θυμόμαστε.
    (Αρτεμης-ηταν πρόεδρος (Αρτεμης ηταν προεδρος κοινότητας,Ψάλτης,Βύρων,Πιερος,Κονομος,Φάρος,Κυβερνητης,Μαρεντης,Φωτακος,Σαββονικος,Νιονιος και τοσοι αλλοι)

    Με τιμή και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης
    Γιώργος Κασιμάτης τέως Πρόεδρος Κοιν.Μυρτιδιων
    Συνταξιούχος ΕΛ ΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή