Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΈΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ (7.9.2016)

Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική θεομηνία που έπληξε τη Λακωνία, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 τον Νομό, για να αποτιμήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων στις 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Βουλευτή Αργολίδας – πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη (Υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το  Περιβάλλον και τις Υποδομές), την Νάντια Γιαννακοπούλου (Υποψήφια Βουλευτή Μεσσηνίας και Αναπλ. Εκπρ. Τύπου), τον Γιάννη Οικονομίδη (Γραμματέα του Τομέα Υποδομών και Δικτύων), τον Ανδρέα Σπυρόπουλο (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου), τον Νίκο Κουφό, (Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας) και τον Παναγιώτη Κόκκορη, (Αναπλ. Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας), το Σάββατο το πρωί βρέθηκε στο Διοικητήριο της Λακωνίας, όπου ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες ζημιές στη Λακωνία από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα κ. Ηλία Στρατηγάκο.
Στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα, όπου ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα, κ. Δήμο Βέρδο, για την κινητοποίηση του μηχανισμού και τις συνεχείς εργασίες των συνεργείων του Δήμου Ευρώτα, προκειμένου αυτά να αντλήσουν ύδατα από πλημμυρισμένα υπόγεια, να ανοίξουν αποκλεισμένους δρόμους και να βοηθήσουν κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει προβλήματα στο χώρο κατοικίας του. Επίσης, ο κ. Βέρδος ανέφερε ότι με μια πρώτη εκτίμηση, το κόστος των ζημιών σε καλλιέργειες, οδικό δίκτυο και υποδομές στο Δήμο Ευρώτα, ξεπερνά το ύψος των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000 ) Ευρώ.
Ακολούθως το κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ευρώτα, κ. Ηλία Παναγιωτακάκο και κ. Γεώργιο Σωτηράκο, επισκέφθηκε το σημείο της οδού Σκάλας  - Γερακίου, ( στο 13ο χιλιόμετρο, στο ύψος του χωριού Βρονταμά ), όπου ο δρόμος έχει καταρρεύσει και η κυκλοφορία έχει διακοπεί, τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Β' Τάξης Δήμου Ευρώτα στο χωριό Μυρτιά, την περιοχή του χωριού Λεήμονα, καθώς και τις δύο γέφυρες του ποταμού Ευρώτα.
Ο επικεφαλής του Κλιμακίου, Βουλευτής και πρώην Υπουργός, κ. Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε ότι η Πολιτεία πρέπει να συνδράμει άμεσα τους πληγέντες πολίτες από τη θεομηνία και υποσχέθηκε ότι εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα υπάρξει παρέμβαση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη στήριξη και την προώθηση κάθε διαδικασίας για το έργο αποκατάστασης, αλλά και την άμεση αποζημίωση των πολιτών για τις τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις, ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή.



ΓΙΑ ΤΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου