Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7.9.2016

Την Τετάρτη 07/09/2016 το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση - σύσκεψη εργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τη νέα Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Κυθήρων "Τριφύλλειο" στο γραφείο του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μοιρασγεντή. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κομηνός και κ. Αγγελιουδάκης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης. 
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής καθώς τους τελευταίους μήνες καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια στελέχωσης του ιδρύματος με απαραίτητες ειδικότητες, όπως εξάλλου αναφέρθηκε και σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη προσελήφθη στο Νοσοκομείο επικουρικός ιατρός με την ειδικότητα του Παθολόγου, ενώ ολοκληρώνονται πολύ σύντομα οι διαδικασίες για την πρόσληψη Οδοντιάτρου και Ορθοπεδικού καθώς και την κάλυψη της δεύτερης θέσης Χειρουργού, Μαιευτήρα - Γυναικολόγου και Καρδιολόγου (ενεργοποίηση παλαιών αποφάσεων διορισμού που δεν είχαν ολοκληρωθεί). Παράλληλα προσλαμβάνονται άμεσα 3 διοικητικοί υπάλληλοι (επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1998), ενώ η Διοίκηση ασκεί τη μέγιστη δυνατή παρέμβαση προς το Υπουργείο για την κάλυψη και άλλων απαραίτητων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. 

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των αγροτικών ιατρών. Εντός του φθινοπώρου αναμένεται η πρόσληψη 2 Αγροτικών Ιατρών για το Π.Ι. Αντικυθήρων και ενός για το Π.Ι. Καρβουνάδων, θέσεις που καλύπτονται πλέον καθώς το αρμόδιο Υπουργείο ενέκρινε ειδικό χρηματικό επίδομα για όλα τα άγονα περιφερειακά ιατρεία της Χώρας, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των νησιωτικών και ορεινών Δήμων. Επιπλέον αναλύθηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία του Δήμου με το Νοσοκομείο και ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει όλες τις επιλογές της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο όραμα για την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του, όραμα που πρέπει να στηριχθεί από όλη την τοπική κοινωνία καθώς το Νοσοκομείο Κυθήρων αποτελεί μια μεγάλη κληρονομιά για το νησί μας που απαιτεί ευρύτατη υποστήριξη.


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου