Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!''

Καλή νέα σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές! Σήμερα τελούνται οι αγιασμοί για την έναρξη του νέου σχολικού έτους και οι ευχές μας θα συνοδεύουν τα παιδιά μέχρι την λήξη του, προκειμένου να έχουν καλά αποτελέσματα στα μαθήματά τους. 
Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί τον σάκο του μποξ για την εφαρμογή πολιτικών που κάθε λίγο αναιρούνται και αλλάζουν καθώς ποτέ σε αυτή τη Χώρα δεν ενεργούμε μακροπρόθεσμα και με σαφές σχέδιο. Η Χώρα έχει ανάγκη από ένα σύστημα εθνικής παιδείας (ναι! Εθνικής αλλά όχι εθνικιστικής! έχει διαφορά!) που θα διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες της εποχής μας αλλά δεν θα ξεχνάει την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμά μας που επί αιώνες μας κράτησαν όρθιους και οριοθετούν την ιδιοσυγκρασία του λαού μας. Η Χώρα χρειάζεται μια αληθινή και γενναία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα ενώνει τις βαθμίδες εκπαίδευσης και θα δημιουργεί γέφυρες και όχι χάσματα, θα ενισχύει την πραγματική μάθηση και όξυνση του πνεύματος και όχι την παπαγαλία και την εξάντληση του μαθητή.
Σήμερα στην είσοδο του Γυμνασίου-Λυκείου ο Διοικητής μαζί με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων μοίρασαν φυλλάδια για την οδική ασφάλεια των μαθητών σε μαθητές, γονείς και καθηγητές! Μπράβο τους!
Ο Δήμος μας συνεργάζεται άψογα με τους διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους γονέων και όλη τη σχολική κοινότητα με στόχο την επίλυση χρονίων προβλημάτων και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών στο νησί μας. Ήδη τα συστήματα πυρασφάλειας έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα σχολεία και λειτουργούν άψογα, προγραμματίζονται μεγάλα έργα σε αυτά και διαρκής μέριμνά μας είναι η δημιουργία υγιών συνθηκών εκπαίδευσης.


Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου