Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΈΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΤΟΥ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου έκλεισε ένας μήνας απ' όταν προσάραξε στις ανατολικές ακτές των Κυθήρων, το μεταλλικό δουλεμπορικό σκάφος που μετέφερε 68 παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία με τελικό προορισμό την Ιταλία (βλ. σχετικά ΕΔΩ).
Μπορεί οι μετανάστες να αναχώρησαν αυθημερόν από τα Κύθηρα, λόγω έλλειψης υποδομών φιλοξενίας κι έμψυχου δυναμικού για την φύλαξη και την περίθαλψή τους, ωστόσο το σκάφος που τους μετέφερε παραμένει σε βραχώδες τμήμα της ακτής στο Διακόφτι Κυθήρων, δημιουργώντας ανησυχία στους κατοίκους για το τι μέλει γενέσθαι.
Πρώτο μέλημα του Λιμενικού και των τοπικών αρχών ήταν να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ρύπανση από το προσαραγμένο σκάφος. Έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα προχώρησαν στην απάντληση των καυσίμων του σκάφους.
Παράλληλα έχουν δρομολογηθεί έλεγχοι για να διαπιστωθεί η πλευστότητά του μετά την προσάραξη, προκειμένου όταν αυτό αποκολληθεί, να γίνει με ασφαλή τρόπο και να απομακρυνθεί από την περιοχή.
Το σενάριο που κυκλοφόρησε το σκάφος να βγει στη στεριά και στη συνέχεια να μεταφερθεί δια ξηράς απομακρύνεται, λόγω έλλειψης κατάλληλων ανυψωτικών μέσων.
Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία από την Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού, προκειμένου το σκάφος να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Αναμένουμε άμεσα εξελίξεις χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο νέων καθυστερήσεων λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει σε τέτοιες (κι όχι μόνο) περιπτώσεις.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε στο θέμα.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου