Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΥΡΩΤΑ, ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 

Περιοδεία σε πληγείσες από τις έντονες βροχοπτώσεις της 7ης Σεπτεμβρίου περιοχές της Λακωνίας πραγματοποίησε κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποτελούμενο από το γραμματέα του Κινήματος Γιάννη Μοίρα, τον οργανωτικό περιφερειάρχη Κώστα Κίγκα και τον επικεφαλής υποψήφιο βουλευτή στις τελευταίες εθνικές εκλογές Βαγγέλη Σπανό. 
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετέα η οποία και ενημέρωσε αναλυτικά για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε δημοτικά διαμερίσματα στο νομό, κυρίως σε δημόσιες υποδομές (στην εθνική, δημοτική, επαρχιακή οδοποιία και στους αγροτικούς δρόμους), σε ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή και σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Επίσης, η κ. Τζανετέα περιέγραψε όλες τις κινήσεις και ενέργειες που είχαν ήδη γίνει σε επαφές με επίσημους κρατικούς και κυβερνητικούς φορείς, καθώς και ποιες επρόκειτο να ακολουθήσουν με βάση τις υφιστάμενες συνεννοήσεις. Τέλος έθεσε και γενικότερα θέματα του νομού.
Από την πλευρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο γραμματέας εξήγησε στην αντιπεριφερειάρχη ότι σκοπός της περιοδείας ήταν να γίνει ένας επιτόπιος έλεγχος του μεγέθους των καταστροφών και καταγραφή των άμεσων αναγκών και προτεραιοτήτων. Ανέφερε ακόμη ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα προσπαθήσουν να παρέμβουν εποικοδομητικά ούτως ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και οι ενέργειες που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στο νομό και στην ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων. Αμέσως μετά το τέλος της συνεργασίας που είχαν, ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας παρέθεσαν από κοινού τηλεφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Τρίπολης. 
Παρόντες στη συνάντηση, ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος και ο περιφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς. 
Στη συνέχεια το κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκε το Βλαχιώτη κάνοντας μία αυτοψία στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και συνομίλησε με κατοίκους. 
Επόμενη στάση ήταν το κέντρο επιχειρήσεων στο δήμο Ευρώτα όπου έγινε ενημέρωση από το εκεί επιτελείο και συνάντηση με το δήμαρχο Γιάννη Γρυπιώτη και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμο Βέρδο ο οποίοι εξέθεσαν τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει σε όλη την έκταση του Δήμου και την αναγκαιότητα της ύπαρξης ουσιαστικής βοήθειας από τους κρατικούς μηχανισμούς. 
Από την πλευρά του ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σημείωσε πως αν και η ακριβής αποτίμηση των ζημιών θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν εκτεταμένες ζημιές σε οδικό δίκτυο, σε υποδομές ύδρευσης, καθώς και σε κτιριακές υποδομές, γεγονός που σημαίνει πολύ υψηλό κόστος αποκατάστασης για το Δήμο Ευρώτα και πρόσθεσε ότι από την πλευρά του κόμματος θα γίνουν όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες κινήσεις ούτως ώστε κράτος και κυβέρνηση να ανταπεξέλθουν με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ταχύτητα για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των κατοίκων. 
Τόσο ο κ. Γρυπιώτης όσο και ο κ. Βέρδος ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την υποστήριξή τους και στάθηκαν στο γεγονός ότι σε αυτή την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση απαιτείται η αρωγή όλων των αρμόδιων κρατικών φορέων. 
Μετά τη συνάντηση, το κλιμάκιο του Κινήματος επισκέφθηκε τον τόπο της καταστροφής του δρόμου προς Βρονταμά, όπου ήδη εκτελούνται οι πρώτες εργασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και λίγο αργότερα το δρόμο που συνδέει το Έλος με το Λεήμονα ο οποίος έχει επίσης κοπεί στη μέση. 

Η περιοδεία έκλεισε με αυτοψία σε κατεστραμμένες από τις πλημμύρες εκτάσεις καλλιεργειών στον κάμπο του Ευρώτα και στάση στο Έλος για επαφές και συζητήσεις με κατοίκους.


Πηγή: Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου