Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΟΡΩΔΙΑ ''ΚΕΥΘΟΣ'' - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Κυθήρων, η χορωδία ¨Κεύθος¨, παρουσίασε ένα αφιέρωμα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες, σε δύο συναυλίες στις 23/7/16 στο ¨Ζείδωρο¨ στο Καψάλι και στις 28/8/2016 στου ¨Φάβα το λιοτρίβι¨ στα Μητάτα.
Η χορωδία μας, με την καθοδήγηση του ακούραστου μαέστρου της Τίμου Λιγνού, πλαισιωμένη από καταξιωμένους μουσικούς το Μανώλη Στάθη στο μπουζούκι και τον Κων/νο Αναστασόπουλο στο πιάνο, με αρμονική συνεισφορά ήχου, εικόνων και κειμένων, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά και τους δύο υπέροχους χώρους.
Δύο μαγευτικές, αξέχαστες βραδιές, που προσπαθήσαμε να ¨ντύσουμε μουσικά¨ με απόλυτο σεβασμό σε έργα διαχρονικά που αποτελούν μεγάλα κομμάτια της πλουσιότατης ελληνικής μουσικής. Ακούστηκαν συνθέσεις των Στ. Κουγιουμτζή, Στ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου, Γ. Χατζηνάσιου, Μ. Χατζηδάκι, Γ. Κατσαρού και Μ. Θεοδωράκη (με ειδικό αφιέρωμα προς τιμήν των 91ων γενεθλίων του).
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους αυτούς που συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση και επιτυχία των εκδηλώσεών μας. 
Το Δήμο Κυθήρων για την υλική και ηθική στήριξή του, τα Κυθηραϊκά μέσα ενημέρωσης και τους χορηγούς επικοινωνίας που πάντα είναι κοντά μας, όλους τους μουσικούς, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι. Ν. Σωτήρος Χριστού στο Κεραμωτό για την παραχώρηση της αίθουσας του ¨Λεοντσινείου Πνευματικού κέντρου¨, που μας φιλοξενεί για τις πρόβες μας και τέλος ευχαριστούμε τον κόσμο που μας αγκάλιασε θερμά, τραγούδησε μαζί μας και μας καταχειροκρότησε.
Όλα αυτά, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε να προσφέρουμε πολιτισμό, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και να θέτουμε συνεχώς νέους φιλόδοξους στόχους.



                                                                                                                                                                       Ο Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ

Τα μέλη του Δ.Σ. της χορωδίας ¨Κεύθος¨

Πηγή: Φρόσω Κασιμάτη
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός, Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου