Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Η 17η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 24.8.2018

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 24/8 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την Προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2018, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται δαπάνη 130.000€ για την αγορά ενός νέου απορριμματοφόρου καθώς και λοιπές αναγκαίες δαπάνες για τη λειτουργία του Δήμου.
Επίσης ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στην 2η Έκθεση του Δήμου Περιστερίου «Κρασί – Μέλι – Λάδι & Ελιά – Η Αυθεντική Ελλάδα» που θα διοργανωθεί μεταξύ 6-16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στην οποία θα προβληθούν τα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής μέσα από τη συμμετοχή παραγωγών και φορέων.
Ωστόσο, τα 2 σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. ήταν εκείνα που σχετίζονται με το μείζον ζήτημα της διαχείρισης και διάθεσης των αστικών λυμάτων και συγκεκριμένα:
1. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη μελέτη για την κατασκευή φρεατίου υποδοχής βοθρολυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό του Καψαλίου, που λόγω τεχνικής αδυναμίας δεν μπορεί σήμερα να δεχθεί βυτία. Το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται με 200.000€ από την Περιφέρεια Αττικής, θα λύσει εν πολλοίς το επί δεκαετίες ανέγγιχτο πρόβλημα της διάθεσης λυμάτων στο νησί, καθώς η μονάδα που θα κατασκευαστεί εντός του χώρου του ΒΙΟΚΑ θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας έως και 70 κυβικών την ώρα. Παράλληλα, ο Δήμος αναζητεί λύση σχετικά με τη διάνοιξη περιφερειακής οδού στο Καψάλι, ώστε να μην διακινούνται τα βυτία μέσω των υπαρχόντων δρόμων, κυρίως μέσα στο θέρος. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται συνολικά η λειτουργία του ΒΙΟΚΑ καθώς η μονάδα είναι κατασκευασμένη να δέχεται και να επεξεργάζεται πολλαπλάσια ποσότητα λυμάτων από τη σημερινή.
2. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε το Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών και Προεκτίμησης Αμοιβής για την Προκαταρκτική Μελέτη Κατασκευής και Λειτουργίας Βιολογικού Καθαρισμού στην Αγία Πελαγία, που χρηματοδοτείται με 24.666,66€ από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την επίλυση των προβλημάτων διαχείρισης λυμάτων στον μεγαλύτερο σε κλίνες τουριστικό οικισμό των Κυθήρων και μέσα από την Προμελέτη θα παραδοθούν στο Δήμο: α) η Υδραυλική Μελέτη, β) η Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη και γ) η Χημικομηχανική, που αποτελούν τις προϋποθέσεις για τη σύνταξη όλων των υπολοίπων απαιτούμενων μελετών και την οριστική ωρίμανση και αδειοδότηση του έργου, για την οποία θα απαιτηθεί χρόνος. Η Δημοτική Αρχή συνεργάστηκε στενά και επί μακρόν με τους μελετητές της Περιφέρειας, ώστε να ολοκληρωθεί το Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών και έτσι ξεκινάει το πρώτο βήμα για ένα μεγάλης σημασίας αναπτυξιακό έργο στο νησί μας.
Τέλος, το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

























το video της συνεδρίασης:


Πηγή - Δελτίο Τύπου: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Επιμέλεια δημοσίευσης - φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Κάμερα - επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου