Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ: «Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»

Με συγκέντρωση και ομιλία στην κεντρική πλατεία Σπάρτης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30/8, η διήμερη περιοδεία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στη Σπάρτη. «Ούτε οι θεατρινισμοί του κ. Τσίπρα από την Ιθάκη ούτε το ανασχηματισμένο κυβερνητικό σχήμα, που φτιάχτηκε με νέους, αλλά και παλιούς, δοκιμασμένους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής "φωστήρες", όλοι τους οπαδοί των μνημιονιακών πολιτικών έτοιμοι να υπηρετήσουν το νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τον λαό μας ότι στην πατρίδα του πραγματικά ξημερώνουν καινούργιες μέρες» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «υλοποίησε μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που είχε συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις οποίες χρειαζόταν το μεγάλο κεφάλαιο για να ανακτήσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του, ξεζουμίζοντας βέβαια το λαό».
Επισήμανε ότι ο καυγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αφορά στο ποιός θα διαχειριστεί για λογαριασμό του κεφαλαίου τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, και τόνισε ότι "οι εντολές του κεφαλαίου είναι συγκεκριμένες, όπως συγκεκριμένες είναι και οι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, ακόμα, ότι «στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ υπόσχονται κάποια ψίχουλα, που αν και εφόσον το επιτρέψουν οι ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης, θα δοθούν στους πιο εξαθλιωμένους».
Μίλησε για τα μεγάλα έργα στην περιοχή που «εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, ενώ δεν έχουν να αποδώσουν τίποτα στα λαϊκά στρώματα της περιοχής», ενώ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη σχετική υποχώρηση της ανεργίας μετά από τόσα χρόνια κρίσης, αλλά κρύβει ότι όσοι επιστρέφουν στην παραγωγή ή βρίσκουν για πρώτη φορά δουλειά ή είναι αντιμέτωποι με πολύ χειρότερες συνθήκες απ' ότι πριν την κρίση».
Αναφορικά με την αύξηση του κατώτερου μισθού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, είπε ότι αυτό θα γίνει με μνημονιακό νόμο και χωρίς κατάργηση του «υποκατώτερου», ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει τον λαό όταν μιλά για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».
Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικά, αλλά και στην περιοχή οι φτωχοί και μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οξυμένα προβλήματα που θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής σε ότι αφορά την υγεία, την πρόνοια και την εκπαίδευση.
«Η επόμενη μέρα για το λαό μπορεί να είναι ελπιδοφόρα. Και η ελπίδα για τον λαό, δεν περνά ούτε μια ώρα, ούτε μια μέρα, από τη δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ. Δηλαδή, την καπιταλιστική ανάπτυξη, όπου μια χούφτα παράσιτα κερδίζουν από την εκμετάλλευση των πολλών» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας «μεταμφιεσμένα μνημόνια διαρκείας» τα σχέδια για την επόμενη μέρα που θα παρουσιάσουν στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας και ο Κ. Μητσοτάκης.
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε ισχυροποίηση της λαϊκής πάλης «ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει ολόθερμα τις πολεμικές ενέργειες στην περιοχή».
Συνάντηση με Βαλιώτη και φορείς
Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σπάρτης Ευ. Βαλιώτη, ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε και μίλησε σε σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο.
Ο δήμαρχος Σπάρτης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, εξαίροντας την αγωνιστική εκατοντάχρονη διαδρομή του κόμματος και την προσφορά του στον τόπο και ευχαριστώντας για τη συμπαράστασή του στα αιτήματα του δήμου. Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν εκπρόσωποι φορέων συνθέτοντας με τις τοποθετήσεις τους την εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νομού.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ του lakonikos.gr για την επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα σε Μονεμβασιά και Μολάους εδώ

Πηγή: lakonikos.gr
Με πληροφορίες-φωτο από 902.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Χρ. Πετρούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου