Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΈΝΑ ΌΝΕΙΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ''


Η 34η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση Φρατσίων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία! Η ανάπλαση της Πλατείας Φρατσίων που τελείωσε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής δημιούργησε νέα δεδομένα στον οικισμό. Είμαι ευτυχής που το έργο αυτό ολοκληρώθηκε, πλέον πάμε για άλλα!
Στην χθεσινή ομιλία μου τόνισα τα εξής:
"Η φετινή Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση των Φρατσίων, η 34η κατά σειρά, διοργανώνεται μέσα σε συνθήκες τελείως διαφορετικές από τις προηγούμενες χρονιές. Ένα όνειρο δεκαετιών για τα Φράτσια υλοποιήθηκε και το βλέπουμε όλοι. Η κεντρική πλατεία των Φρατσίων άλλαξε όψη και δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Για το έργο αυτό είχαν ακουστεί πολλές υποσχέσεις και μάλιστα σε περιόδους χωρίς κρίση και με γενναίες χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους. Το έργο όμως χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε τώρα, παρά την οικονομική κρίση και την έλλειψη προσωπικού, χάρη στην συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής που το χρηματοδότησε με 292.000€ και του Δήμου Κυθήρων που το δημοπράτησε και το εκτέλεσε. Για να υλοποιηθεί το έργο αυτό χρειάστηκε να εργαστούν πολλοί άνθρωποι και επί μακρόν. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω δημόσια καταρχήν την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής – την κα. Δούρου και τον κ. Χατζηπέρο – γιατί ενέταξαν το έργο στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας μετά από αίτημα του Δήμου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και προσωπικά τον Κώστα Στάθη και τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου Δημήτρη Μπογιατζή γιατί χάρη σε αυτούς ολοκληρώθηκε ο φάκελος του έργου και λήφθηκαν όλες οι εγκρίσεις, την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, και φυσικά τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φρατσίων Κώστα Πετρόχειλο και τον Σύλλογο των Φρατσίων αλλά και τους κατοίκους για την άριστη συνεργασία κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την Αγγελική Κασιμάτη για την πολύτιμη βοήθειά της σε πάρα πολλά ζητήματα που ανέκυψαν τόσο κατά την αδειοδότηση του έργου όσο και κατά την εκτέλεσή του.
Ακόμα μια ανάπλαση τελείωσε. Μετά τα Μητάτα που εγκαινιάσαμε πέρσι και τα Φράτσια που παραδίδουμε απόψε, σειρά έχουν τα Σκλαβιάνικα που θα ξεκινήσουν σε 1 μήνα και το Belvedere στη Χώρα που δημοπρατούμε μέσα στο έτος.
Σε ό,τι αφορά τα Φράτσια, μέσα στο έτος δημοπρατούμε την ολοκλήρωση του συνεδριακού κέντρου και σε λίγες μέρες προκηρύσσονται οι 4 θέσεις προσωπικού που θα στελεχώσουν το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο που θα στεγαστούν στο Κοινοτικό Κατάστημα του οικισμού, ενώ μετά και την οριστική παραλαβή του έργου της ανάπλασης θα δημοπρατήσουμε και την παιδική χαρά σε χώρο που έχει ήδη προκριθεί σε συνεργασία με τους φορείς του χωριού. Με αυτές τις υποδομές σίγουρα η Κοινότητα των Φρατσίων μπορεί να αισιοδοξεί.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης, σε όλους όσοι – εμφανώς ή αφανώς – κοπίασαν και εύχομαι κάθε χρόνο να είμαστε εδώ όλο και περισσότεροι και η έκθεση διαρκώς να αναβαθμίζεται με στόχο την προβολή και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στο νησί μας".

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφία: Γιώργος Καλλίγερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου