Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ & ΚΥΘΗΡΩΝ 2018

Στους καθιερωμένους ετήσιους εορτασμούς αδελφοποίησης ανάμεσα στους Δήμους Καραβά Κύπρου και Κυθήρων, και τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής, έδωσε  το παρόν του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, έπειτα από πρόσκληση πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Κύθηρα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν με το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Ακολούθως, ο κ. Υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στα Κύθηρα, στην παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών όπως επίσης, και του Δημάρχου του κατεχόμενου Καραβά κ. Νίκου Χατζηστεφάνου, ο οποίος συνοδευόταν από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, εκπροσώπους του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και αρκετούς Καραβιώτες.
Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δημαρχείο των Κυθήρων στη Χώρα, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και επιβεβαιώθηκαν για άλλη μία φορά οι ισχυροί δεσμοί αδελφοσύνης και φιλίας ανάμεσα στις δύο περιοχές ενώ είχε επαφές και συνομιλίες με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη για ζητήματα που αφορούν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητώντας παράλληλα την προοπτική συνεργασίας σε πολιτιστικά και τουριστικά θέματα.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης εξέφρασε την ευχή για σύντομη επίλυση του Κυπριακού και επιστροφή των Καραβιωτών στις πατρογονικές τους εστίες ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε να μην αργήσει η μέρα που και ο κατεχόμενος Καραβάς θα μπορεί να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις  αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Πηγή: pio.gov.cy
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου