Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24/8 ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ & ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΨΑΛΙΟΥ


Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (24/8), θα αποδεχθούμε 2 μελέτες μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού μας.
1. Τη μελέτη για το φρεάτιο υποδοχής λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό Καψαλίου, με χρηματοδότηση 200.000€ από την Περιφέρεια Αττικής, που θα λύσει ένα μεγάλο μέρος της επί δεκαετίες ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων, ζήτημα που μέχρι σήμερα δεν άγγιζε κανείς. Με το έργο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα υποδοχής περισσότερων λυμάτων προς επεξεργασία στον ΒΙΟΚΑ, κάτι που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του.
2. Το Τεύχος Προεκτίμησης Αμοιβής για την Προκαταρκτική Μελέτη - Χωροθέτηση του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας, που χρηματοδοτείται επίσης από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για την πρώτη απαραίτητη μελετητική διαδικασία για να αποκτήσει ο παραλιακός οικισμός της Αγ. Πελαγίας δίκτυο αποχέτευσης, ένα θέμα που επίσης δεν απασχόλησε τις τοπικές αρχές επί χρόνια. Ο μεγαλύτερος σε κλίνες και διανυκτερεύσεις οικισμός του νησιού, δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο και πλέον το έργο αυτό παίρνει το δρόμο του με την απαραίτητη προμελέτη που είναι προαπαιτούμενο κάθε άλλης διαδικασίας.
Πέρα λοιπόν από τις αναπλάσεις (που κάποιοι θεωρούν έργα "πολυτελείας"), προχωράμε με συγκεκριμένο σχέδιο στην εκτέλεση και ωρίμανση έργων που παρά τις τεράστιες χρηματοδοτήσεις και την πληθώρα προσωπικού των εποχών που πέρασαν, δυστυχώς δεν υπήρξαν προτεραιότητα.
Δεν υποσχόμαστε ανέφικτα πράγματα! Το να υποσχεθούμε αποχετεύσεις σε όλο το νησί θα ήταν σκέτος λαϊκισμός και ξεκάθαρο ψεύδος. Και κάποια στιγμή οι πολιτικοί θα πρέπει να λένε την αλήθεια, είτε είναι αρεστή είτε όχι. Και η αλήθεια είναι πως τέτοιας φύσεως και έκτασης έργα αφενός απαιτούν χρόνια ωρίμανσης, μελέτης και αδειοδότησης και αφετέρου δεν γίνεται να εκτελεστούν σε κάθε οικισμό.
Προχωράμε με όραμα και σταθερά βήματα!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφία: kythera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου