Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο ΛΑΚΩΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ!

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίστηκε ο Λάκωνας βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, ύστερα από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, βουλευτής Λακωνίας ορίζεται υπουργός τα τελευταία 30 χρόνια. Αξιοσημείωτο, όσο και οξύμωρο είναι το γεγονός ότι η «γαλάζια» Λακωνία, με χρόνια παράδοση στη δεξιά παράταξη, ευτύχησε στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δει ένα δικό της παιδί να αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου υπουργού σε ένα από τα πλέον καίρια και παραγωγικά υπουργεία.
Άξιος, σεμνός και βαθύς γνώστης των αγροτικών θεμάτων, με πολυετή εμπειρία, ο Σταύρος Αραχωβίτης βλέπει τις προσπάθειες και το έργο του να επιβραβεύεται σε έναν τομέα που έχει διαπρέψει.
Σύντομο βιογραφικό
Ο Σταύρος Αραχωβίτης γεννήθηκε στις 14/12/1972 στη Σπάρτη. Είναι έγγαμος, με 3 παιδιά. Είναι γεωπόνος με σπουδές στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε ως ελεγκτής σε οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης, είχε δικό του κατάστημα γεωργικών εφοδίων και στη συνέχεια γραφείο μελετών. Ταυτόχρονα εργάστηκε στην ΕΑΣ Λακωνίας ως υπεύθυνος πρατηρίων εμπορίας γεωργικών εφοδίων.
Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά το Μάιο του 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.
Είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας.
Πολιτικές/κοινωνικές δραστηριότητες:
Συντονιστής της ΕΠ.Ε.Κ.Ε Αγροτικής Ανάπτυξης, Μέλος της Ομάδας Φιλίας Αρμενίας, Μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος Δ.Σ του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε Πελοποννήσου.
Ο «Λακωνικός Τύπος» εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Σταύρο Αραχωβίτη και του εύχεται να λάμψει στα νέα καθήκοντά του!
Οι Λάκωνες που θήτευσαν σε κυβερνητικές θέσεις στο παρελθόν
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε διατελέσει ο αείμνηστος Δημήτριος Δαβάκης, ο οποίος είχε σπουδαία, όσο και πολυετή προσφορά στα κοινά του τόπου, ενώ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής πολιτικός. Επίσης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ήταν δύο φορές αναπληρωτής υπουργός (Εσωτερικών και Υγείας).
Επιπλέον, υφυπουργοί είχαν διατελέσει οι: Οι Κωστής Γιατράκος (Οικονομικών), Δημήτριος Δαβάκης (Εθν. Άμυνας, Εσωτερικών και Συγκοινωνιών), Παρασκευάς Φουντάς (Γεωργίας), Ιωάννης Σταθόπουλος (Εθν. Άμυνας), Παναγιώτης Σκανδαλάκης (Εξωτερικών) και Αθανάσιος Δαβάκης (Εθν. Άμυνας).

Πηγή: lakonikos.gr
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου