Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ο ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ 2η ΈΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ'' ΣΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ 12/8

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 12/8, η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου ''Το Προσκύνημα των Μυρτιδίων'' της κας. Ελένης Χάρου, που διοργάνωσε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, στον προαύλιο χώρο των Μυρτιδίων στα Κύθηρα.
Πριν την εκδήλωση τελέστηκε Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κα. Βάσω Σαμίου. Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Γιώργος Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης), κάνοντας μια συγκινητική ομιλία και η κα. Ελένη Χάρου, συγγραφέας του βιβλίου.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο τέως Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γιώργος Καρύδης, που επι προεδρίας του εκδόθηκε το βιβλίο πρώτη φορά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης, που διάβασε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου, που βρίσκεται στα Αντικύθηρα και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκων Μελετών κ. Νίκος Πετρόχειλος, ο κ. George Poulos και ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ.
Ακολούθησε η προβολή video σχετικά με το Προσκύνημα των Μυρτιδίων, ενώ στη συνέχεια Κυθήριοι ψάλτες, έψαλλαν ύμνους.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα στους παρευρισκομένους.
Για την υλοποίηση της εκδήλωσης, πολύτιμη ήταν η προσφορά και η βοήθεια του προέδρου της εκκλησιαστικής επιτροπής των Μυρτιδίων, κ. Γιώργου Καλλίγερου όπως και όλης της επιτροπής.
Η δεύτερη αυτή έδκοση του βιβλίου, είναι δίγλωσση (Ελληνικά - Αγγλικά), δίνοντας τη δυνατότητα και στους ομογενείς Κυθηρίους να τη διαβάσουν, είναι εμπλουτισμένη με νέο φωτογραφικό υλικό, σε σχέση με την πρώτη έκδοση του 2007, περιέχει πολλά ιστορικά στοιχεία και καταγραφές που εντόπισε και συγκέντρωσε η συγγραφέας στην πάροδο των ετών για το Ιερό Προσκύνημα της Μυρτιδιώτισσάς μας και πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή και ποιοτική έκδοση.
Μεγάλος χορηγός και βασικός χρηματοδότης της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου, είναι το Ίδρυμα Αρώνη της Αυστραλίας. Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών και ειδικά η κα. Βάσω Σαμίου μαζί με την κα. Αλεξάνδρα Λουράντου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον σχεδιασμό του εξωφύλλου είχε η κα. Τέτη Σώλου, ενώ τη μετάφραση στα Αγγλικά έκανε ο κ. Ηλίας Ταμπακέας.
Η εικόνα του εξωφύλλου του βιβλίου, είναι λεπτομέρεια από λιθογραφία των Μυρτιδίων του 1854, από το αρχείο της οικογένειας Νικηφοράκη - Σιμσιρόγλου.
Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο, στο Προσκύνημα των Μυρτιδίων, σε βιβλιοπωλεία των Κυθήρων, αλλά και στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:








η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κα. Βάσω Σαμίου 






ο τέως Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γιώργος Καρύδης 


ο κ. Γιώργος Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης), κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου


η συγγραφέας του βιβλίου κα. Ελένη Χάρου 













Το video της εκδήλωσης:


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Video: Παναγιώτης Γιαννιώτης
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου