Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου, η παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανάμεσα στον Βαγγέλη Αποστόλου και τον νέο υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη καθώς και στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη και τη νέα υφυπουργό, Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Η ομιλία του κ. Αραχωβίτη έχει ως εξής:
Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα.
Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη.
Ευχαριστώ τον φίλο και σύντροφο Βαγγέλη, που με προλόγισε με τα καλά του λόγια. Τον ευχαριστώ και για την συνεργασία που είχαμε όπως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Γ. Τσιρώνη. Μοιραστήκαμε μαζί, σε μεγάλο βαθμό, τις αγωνίες της πρώτης αριστερής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ.
Έβαλε τάξη στο σημαντικό για τους αγρότες θέμα των πληρωμών, χωρίς πρόστιμα.
Συνέβαλε στην αύξηση των εξαγωγών,
και πολλά άλλα που απαρίθμησε ο  Β. Αποστόλου
Ξέρω ότι θα σταθεί δίπλα μου και θα με συνδράμει με την πείρα του.
Γνωρίζω ότι αναλαμβάνω ένα παραγωγικό Υπουργείο πρώτης γραμμής. Ένα Υπουργείο με πολλά αντικείμενα, πολλά από τα οποία εμπίπτουν σε συναρμοδιότητα και άλλων Υπουργείων. Θα επιδιώξω την στενή και αποτελεσματική συνεργασία με τους συναδέλφους μου Υπουργούς.
Αναλαμβάνω ένα Υπουργείο που είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάγκη της μεταμνημονιακής Ελλάδας για παραγωγή και παραγωγική ανασυγκρότηση. Ένα Υπουργείο με Ευρωπαϊκή διασύνδεση και διεθνή κατεύθυνση.
Κυρίως όμως, γνωρίζω ότι αναλαμβάνω ένα Υπουργείο το οποίο οφείλει να υπηρετεί τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, τους αγρότες τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς.
Το εισόδημά τους συρρικνώθηκε όπως και όλων των Ελλήνων, τόσο με την αποδιάρθρωση της παραγωγής όσο και με την εφαρμογή των μνημονίων και της βίαιης λιτότητας. Ωστόσο, αυτές οι μέρες ανήκουν στο παρελθόν και η νέα περίοδος θέλω να πιστεύω ότι θα μας δώσει τον χώρο ώστε ενωμένοι για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας:
Α) στην αλιεία, να διαχειριστούμε τα ιχθυαποθέματα με τρόπο αειφορικό. Να εξασφαλίσουμε παραγωγή και δουλειά για τη σημερινή αλλά και τις επόμενες γενιές ψαράδων.
Β) Στην κτηνοτροφία, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα του γάλακτος και των σταβλικών εγκαταστάσεων
Γ) Στη φυτική παραγωγή, να ενισχύσουμε περεταίρω την εξωστρέφεια, να συμπιέσουμε το κόστος παραγωγής, να την θωρακίσουμε απέναντι στις προκλήσεις των αγορών και της κλιματικής αλλαγής.
Δηλαδή στόχος πρωταρχικός είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος του παραγωγού αγρότη από τον καρπό των κόπων τους.
Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και τις ικανότητες του φίλου Βασίλη Κόκκαλη, αλλά και στη Μακεδόνισσα συνάδελφο (Βουλευτή και γεωτεχνικό) Ολυμπία Τελιγιορίδου, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αγαστή συνεργασία και καλά αποτελέσματα.
Οι δυο Γραμματείς του Υπουργείου μας έχουν την απόλυτη εκτίμησή μου τόσο για τις γνώσεις τους όσο και για την εμπειρία τους. Έχουμε συνεργαστεί εποικοδομητικά στο παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί.
Ο κορμός όμως του Υπουργείου και των Οργανισμών είναι οι εργαζόμενοί τους. Οι περισσότεροι είναι συνάδελφοι γεωτεχνικοί και μιλάμε την ίδια γλώσσα. Θα είμαι ανοικτός στα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και στις λύσεις, ιδέες και προτάσεις τους.
Τελειώνοντας,
1. Να επισημάνω ότι τα προβλήματα είναι γνωστά. Είναι η ώρα των λύσεων και όχι της καταγραφής. Όλοι όσοι έχουν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή, θα βρίσκουν την πόρτα του Υπουργείου ανοικτή.
2. Θα ζητήσω συστηματοποίηση της δουλειάς μας: στοχοθεσία, αφοσίωση, ανιδιοτελή δουλειά και αποτέλεσμα.
3. Πιστεύω ακράδαντα ότι θεμέλιος λίθος για το αποτελέσματα και την επιτυχία είναι οι συνεργασίες. Συνεργασίες με τους συναδέλφους Βουλευτές, με το ΓΕΩΤΕΕ και τους θεσμικούς παράγοντες και κυρίως με τους αγρότες.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και εύχομαι υγεία καλή συνεργασία και καλά αποτελέσματα.

Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου