Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΌΣΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ 15ΜΕΡΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Οι συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό δεν είναι μιάσματα. Είναι συνάνθρωποί μας που θα πρέπει να τηρήσουν ευλαβικά τις οδηγίες των γιατρών για να ξεπεράσουν αυτή τη δυσκολία. Θα μπορούσα να είμαι εγώ ή εσύ. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε.
Όσοι βρέθηκαν θετικοί και δεν κρίθηκε επιβεβλημένο να νοσηλευτούν, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τηρούν την 15μερη καραντίνα και να μην έρχονται σε επαφή με κανέναν άλλον άνθρωπο και για κανέναν λόγο. Εκτός από τη δική τους υγεία και ανάρρωση, θα πρέπει να μεριμνούν και για την υγεία των φίλων, οικείων και συγγενών τους και να μην «σπάνε» την καραντίνα για ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ. Τέτοιες συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ειδικά σε ένα μικρό μέρος όπως το δικό μας. Για το λόγο αυτό, αφού ευχηθώ καλή ανάρρωση σε όλους τους συμπολίτες μας που ευρέθησαν θετικοί στον κορωνοϊό, τους παρακαλώ να μην κυκλοφορούν πουθενά, να μην «σπάνε» την καραντίνα, να μην έρχονται σε επαφή με κανέναν άλλον και για κανέναν λόγο. Το διοικητικό πρόστιμο είναι 5.000€ σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων αυτοπεριορισμού και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί από απόψε σε εκτεταμένους ελέγχους σε όλο το νησί.
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ίσως οι δυσκολότερες ολόκληρης της υγειονομικής κρίσης. Τα μέτρα αυτοπεριορισμού, η αυστηρή χρήση της μάσκας παντού, η προσωπική αντισηψία και όλα όσα προβλέπονται, θα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα αν θέλουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές και την καθημερινότητά μας.
Τηρούμε τα μέτρα, εμβολιαζόμαστε, προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και θα το κάνουμε με οποιοδήποτε κόστος.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

3 σχόλια:

  1. Εσύ καλά τα λες αλλά η Αστυνομία να μαζέψει τους ξένους που όλη μέρα πάνε πέρα δώθε χωρίς μάσκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας πει καποιος οταν ο δημαρχος λεει...Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και θα το κάνουμε με οποιοδήποτε κόστος. Τι ενοει με την λεξη κοστος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου κόψει τη σύνταξη και θα αγοράσει τεστ. Εξάλλου ένας κοθρεας είσαι που δεν προσφέρει τίποτα

      Διαγραφή