Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΕΣ ΣΤO BELVEDERE - ΤΟ ΈΡΓΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΤΕΛΕΙΟ

Κι ενώ οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της εμβληματικής ανάπλασης σε ένα απ' τα ωραιότερα ''μπαλκόνια'' των Κυθήρων, το BELVEDERE στη Χώρα, σε σημερινή μας (17/2) επίσκεψή στην περιοχή, παρατηρήσαμε κάποια πράγματα που μας δημιούργησαν προβληματισμό.
Να ξεκινήσουμε από το κομμάτι το κατασκευαστικό και τις φθορές που εντοπίσαμε σε ορισμένους κυβόλιθους στην πάνω στροφή αλλά και σε ένα σημείο της τσιμεντόστρωσης στο πλάι του δρόμου. Για να είμαστε δίκαιοι το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα και σε κάθε έργο μπορεί να προκύψουν αστοχίες υλικών, ωστόσο αν υπάρχουν αυτές οι φθορές σε λίγους μόνο μήνες χρήσης και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση από αυτοκίνητα, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει μετά από πέντε χρόνια και με τη χρήση από χιλιάδες αυτοκίνητα κάθε καλοκαίρι; Σε κάθε περίπτωση οι φθορές πρέπει να επιδιορθωθούν πριν παραδοθεί το έργο.
Πέρα όμως από τα κατασκευαστικά που οι αρμόδιοι θα κρίνουν την ώρα της παραλαβής του έργου, θέλουμε να σταθούμε και στη στάση μας ώς πολίτες και κάτοικοι του νησιού αυτού, καθώς σε πολλά σημεία της ανάπλασης υπάρχουν λάδια αυτοκινήτων πάνω στο τσιμέντο και στους κυβόλιθους, δημουργώντας μια άσχημη εικόνα.
Είναι ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε καθαρό και να σεβαστούμε, αυτό το έργο που αποτελεί ''βιτρίνα'' για το νησί μας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις φθορές και τις λαδιές στο έργο της ανάπλασης του Belvedere:






Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105,6

1 σχόλιο: