Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/2

Έπειτα από την παρουσίαση του νεοσύστατου Συλλόγου μας στον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και στο Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη τηλε-συναντηση. Παρόντες στη συνάντηση ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Λουράντος και ο υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου Κυθήρων Παναγιώτης Γιαννιώτης.
Ήταν ένα πολύ ευχάριστο κλίμα από όλους και το πρώτο που μας εξέφρασαν ήταν ο ενθουσιασμός τους για την δημιουργία ενός τέτοιου Συλλόγου που θεωρούν ότι είναι πολύ απαραίτητο για τον τόπο μας.
Παρουσιάσαμε το Σύλλογο και το σκοπό του και επίσης μιλήσαμε για θέματα που απασχολούν το κλάδο μας καθώς και την αίτηση μας να συμμετάσχουμε στην διαμόρφωση της μελέτης τουριστικής προβολής που εκπονεί ο Δήμος Κυθήρων με την εταιρία ALTIUS, η οποία έγινε δεκτή.
Ενημερωθήκαμε σχετικά με τα έργα υποδομής που εκτελούνται ή θα εκτελεσθούν σύντομα στο νησί μας, και για άλλες ενέργειες του Δήμου σχετικά με την Τουριστική Προβολή του νησιού.
Ως προς τα θέματα που απασχολούν εδώ και κάποιες ημέρες για αποφάσεις και σκέψεις της ΕΕΠΚΑ για τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς των παραλιών και της Χύτρας εννοείτε έγινε μια αναφορά λόγω όμως ότι ο Δήμος και με Δελτίο Τύπου του προ ημερών και κατ’ ιδίαν ο Δήμαρχος μας ξεκαθάρισε τη θέση του σε σχέση με την ΕΕΠΚΑ δεν προχωρήσαμε σε περεταίρω συζήτηση. Λόγω όμως ότι έχουμε κάνει και την παρουσίαση μας στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση, που θα είναι σύντομα, θα περιλαμβάνει στην ατζέντα της τα θέματα που των ημερών για την επίπτωσή τους στον τουρισμό μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων
Νήσου Κυθήρων «CeriGo»

Η Πρόεδρος
Ράϊκου Βανέσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου