Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΝΕΑ ΈΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Μετά την επιβεβαίωση συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί μας, η ιχνηλάτηση των επαφών των οποίων ευρίσκεται σε εξέλιξη, ανακοινώνονται τα κάτωθι έκτακτα μέτρα με έναρξη ισχύος από την Τρίτη 09/02/2021 και μέχρι νεωτέρας:
Η προσέλευση του κοινού δεν επιτρέπεται στις δημοτικές υπηρεσίες (Δημαρχείο και ΚΕΠ) και κάθε αίτηση θα πρέπει να υποβάλλεται και θα διεκπεραιώνεται μόνο ηλεκτρονικά. Κατ΄ εξαίρεση και μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η προσέλευση στο Δήμο μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού και με υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.
Κάθε είδους αιτήματα προς το Δήμο θα απαντώνται με βάση τις πραγματικές χρονικές δυνατότητες της Υπηρεσίας, όπως αυτές έχουν πλέον διαμορφωθεί σύμφωνα με τα παραπάνω έκτακτα μέτρα.
Το σύνολο των συλλογικών οργάνων του Δήμου θα συνεδριάζουν είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε διά περιφοράς όπως προβλέπεται στο Νόμο (ο τρόπος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κάθε οργάνου).
Αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών παιδικών χαρών, των Gym Parks και των δημοτικών χώρων άθλησης.
Οι πολίτες καλούνται να λαμβάνουν υπόψη ΜΟΝΟ τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών: α) του Υπουργείου Υγείας (https://www.moh.gov.gr), β) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (https://eody.gov.gr) και γ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el) και να ενημερώνονται ΜΟΝΟ από τις επίσημες ιστοσελίδες των εν λόγω αρχών.
Οι έλεγχοι τήρησης των περιοριστικών μέτρων θα αυξηθούν και θα αυστηροποιηθούν.
Τα rapid tests θα συνεχιστούν στοχευμένα και παρακαλούνται οι πολίτες να συνεργάζονται με τις Αρχές καθώς η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αποτελεί καθήκον όλων μας, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά.
Ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με σημερινή κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά να καταστεί υποχρεωτική η πραγματοποίηση test ανίχνευσης κορωνοϊού για οποιονδήποτε πολίτη μετακινείται προς τα νησιά και για οποιονδήποτε λόγο.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου