Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Β. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΟ - ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Απάντηση στο σημερινό (16/2) δελτίο τύπου της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων σχετικά με τις μισθώσεις παραλιών, θέλησε να δώσει ο κ. Βαγγέλης Κατσανεβάκης, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, εκμισθώνοντας την καντίνα στην παραλία του Μελιδονιού.
Είναι σημαντικό να ακούσουμε και την άποψη των επαγγελματιών σχετικά με το θέμα.
Ακολουθεί η απάντηση του κ. Κατσανεβάκη:
«Δεν συνηθίζω να σχολιάζω αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω ήρθε η ώρα να γραφτούν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζει ο Κυθηραικος κόσμος γιατί αυτό το Δελτίο Τύπου είναι γεμάτο ανακρίβειες και σκοπός του είναι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
Αρχικά επειδή θίγεται το επαγγελματικό μου μέλλον καθώς δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 6 χρόνια στη καντίνα του Μελιδονιου,θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
1) Αναφέρεστε μόνο σε ο,τι σας συμφέρει να αναφερθείτε και γι αυτό δεν γίνεται λόγος για το μίσθωμα της καντίνας του οποίου η τιμή εκκίνησης παρουσιάζει αύξηση κατά 200% περιπου οπως και σε Χαλκό και σε Παλαιόπολη που από 3.000 αυξήθηκε στα 8.000 ευρώ!!! Αξίζει να αναφερθούμε ότι και στις υπόλοιπες παραλιες υπάρχει αύξηση της τάξεως του 100% περίπου ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ και ενώ ΟΛΑ τα μισθώματα παρουσιάζουν μείωση σε ΟΛΗ την Ελλάδα!!!
2) Καρπώνεστε το έργο της διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου, το οποίο αποτελεί έργο της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων και ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!!
3) Τα χρήματα που δώσατε συγκεκριμένα για το Μελιδονι την τελευταία εξαετία αναλυτικά είναι τα εξής:
α) Για την αρχική διαμόρφωση του δρόμου,που και αυτή κάθε χρόνο γινόταν όλο και πιο καθυστερημένα με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να στήσουμε τις επιχειρήσεις μας βάσει της περιόδου αναγκαστικής λειτουργίας που υπογράφουμε στην σύμβαση (1 Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου).
β) Για 3 βαρελες τσιμέντο σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα και αυτό φυσικά έγινε έπειτα από δικό μας αιτημα (Καντίνα-Ομπρέλες)
γ) Για μια αλλαξιερα η οποία τοποθετήθηκε προ τριετίας και
δ) ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!
Άρα από τις 2 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Μελιδονι,την τελευταία εξαετία εισπράξατε περίπου 65.000 ευρώ και σας κοστίσαμε ΜΙΑ ΑΛΛΑΞΙΕΡΑ ΚΑΙ 3 ΒΑΡΕΛΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!(την αρχική διαμόρφωση του χωματόδρομου δεν την αναφέρω μιας και αποτελεί μέρος διαγωνισμού που γίνεται ετησίως για τη διάνοιξη όλων των αγροτικών δρόμων στο νησί).
Δεν θα σας αναφέρω το ακριβές ποσό που μας έχει κοστίσει η συντήρηση του χωματόδρομου μιας και αναγκαζόμασταν να βάζουμε μηχάνημα με έξοδα δικά μας προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στη παραλία,αφού ο δρόμος γινόταν επικίνδυνος ανά 2 εβδομάδες.
4) Αναφέρεστε στην Παλαιόπολη,για τα έσοδα που δεν μπήκαν στα ταμεία σας για τα οποία ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μιας και η Παλαιόπολη όπως και η Λίμνη ανήκαν σε Ά και Β´ Αρχαιολογική Ζώνη!!! Οπως καταλαβαίνετε το να ενοικιάζετε έκταση που δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε,δείχνει στον Κυθηραικο Λαό ποσό επικινδυνος φορεας είστε που δεν γνωρίζετε τα όρια σας και σίγουρα μ αυτές τις κινήσεις χάνετε την φερεγγυότητα σας.
Άρα καταλήγουμε στο ότι, ΝΑΙ η Εγχώριος Περιουσία αποτελεί ένα όπλο ενάντια στις προβληματικές διαδικασίες του Ελληνικού Δημοσίου αλλά όπως και όλα τα όπλα έτσι και αυτό καθίσταται επικίνδυνο σε λάθος χέρια!!!
Άποψη μου θα ήταν, αν και αργοπορημένα, να πάρετε πίσω την καταχρηστική προκήρυξη και να επανέλθετε με μια νέα η οποία ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ θα στηρίζει τους επαγγελματίες και δεν θα αποτελεί κίνδυνο για αλλοίωση του τουριστικού προϊόντος.
Οι παραλίες όπως και η Χύτρα είναι ο κύριος λόγος που ο κόσμος επισκέπτεται τα Κυθηρα και πρέπει παση θυσία να τον προφυλάξουμε από ενδεχόμενη αύξηση τιμών έως και 200%,μιας και η αύξηση των μισθωμάτων θα αποτυπωθεί αναγκαστικά στο τιμοκατάλογο των παροχών μας.
Συνετιστείτε και λάβετε σοβαρά υπόψιν σας την δύσκολη περίοδο που βιώνει όλος ο κόσμος λόγω πανδημίας και το ποσο αβέβαιη φαντάζει η ερχόμενη τουριστική περίοδος!!!»

Επιμέλεια δημοσίευσης Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: Βαγγέλης Κατσανεβάκης (facebook)

9 σχόλια:

  1. Να μην πάρει πίσω τίποτα η Εγχώριος. Μια χαρά κονομάτε όλοι και οι αποδείξεις πάνε περίπατο. Πέρσι ήρθα πάνω από 10 φορές στο Μελιδόνι και ακόμα ψάχνω τις αποδείξεις. Τη μία μέρα μάλιστα ταλαιπωρήθηκα γιατί ρίχνανε άσφαλτο εκείνη τη μέρα. Ο πληροφοριοδότης του είναι λάθος πάντως. Το έργο του δρόμου είναι του Δήμου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Δεν θα πάθεις τίποτα αν το πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρσι σας κάνανε μείωση 60% και είχατε πάνω από 50% αύξηση στον κόσμο στις παραλίες. Δηλαδή είχατε 110% όφελος αλλά δεν βγήκατε να πείτε ένα ευχαριστώ και ούτε μειώσατε τις τιμές στις ομπρέλες και τους καφέδες. Για αποδείξεις όπως λέει ο παραπάνω ούτε λόγος. Όταν βγήκε η Παλιόπολη έγιναν συμπαιγνίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αλλά και τότε μούγκα. 110% επιπλέον όφελος το 2020 και καμία μείωση στις τιμές σας. Φτάσατε τις παραλίες στα 15 και 20 χιλιάρικα και τώρα φωνάζετε ότι τα 8 είναι πολλά σαν εκκίνηση. Καλά έκανα και απαγόρευσα στους γιούς μου να ασχοληθούν με αυτό το σπορ. Θέλει να είσαι διαπλεκόμενος και εμείς δεν είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπρεπε να είχες το δημόσιο εδώ Βαγγέλη να σε κοπανάει κάθε χρόνο και το 50% να το παίρνει το Κράτος νταβατζιλικι. Κοφτε τις μαλακιες πια δεν σας πιστεύει κανένας. Σε λίγο θα μας πεις πρέπει να σας πληρώνουμε κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αναφέρουμε και την τεράστια φοροδιαφυγή από αυτά τα πάρτυ των 2 και 3 χιλιάδων ατόμων με τα τεράστια μαύρα έσοδα και τα ποτά μπόμπες. Η κόρη μου είχε πάει σε ένα στην Λαγκάδα πριν κάτι χρόνια και γύρισε ημιλυπόθυμη από τις μπόμπες που έπινε όλο το βράδυ. Ήταν τυχεροί που δεν τους έκανα μήνυση τότε, την επόμενη δεν τους την χαριζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντος θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν γίνει τουάχιστον τουαλέτες στις βασικές παραλίες. Βέβαια ο Δήμαρχος που είναι τυπολάτρης θα μας πει για μελέτες και άδειες αλλά εγώ νομίζω ότι τόσα χρόνια έπρεπε να έχει βρεθεί λύση. Τουαλέτες και αλλαξιέρες για να μην πω και ντουζ. Τώρα που η Εγχώριος θα πάρει τόσα λεφτά ας τα κάνει εκείνη τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν της φτανουν πρεπει να συντηριση τα μοναστηρια

      Διαγραφή
    2. Οι παπάδες βγάζουν Δήμαρχο. Άρα ο Χαρχαλάκης θα ειναι άλλα 40 χρόνια

      Διαγραφή