Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ Α.Ε.), κατά το έτος 2020, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 39 δρομολόγια μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών από τα Κύθηρα προς το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου.
Η μεταφερόμενη ποσότητα ήταν 212 τόνοι, που αντιστοιχούν σε περίπου 53 κιλά ανά κάτοικο. Έτσι, ο Δήμος Κυθήρων πέτυχε να έχει τη μεγαλύτερη έκπτωση (25%) από τους 66 Δήμους της Αττικής, στο επιβαλλόμενο τέλος ταφής που αποδίδεται στον ΕΔΣΝΑ και για το Δήμο Κυθήρων αφορά μόνο στην ταφή του υπολείμματος.
Σήμερα λειτουργούν 293 μπλε κάδοι που θα αυξηθούν κατά 50 στο επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, μέχρι το Πάσχα θα αρχίσει να υλοποιείται στο νησί μας και το πρόγραμμα συλλογής γυαλιού με την τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών κάδων στους μεγάλους οικισμούς.
Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών και ταυτόχρονα να ενημερώσουμε σωστά τους πολίτες προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό του υπολείμματος (δηλαδή των οργανικών αποβλήτων) που δυστυχώς πετιέται στους μπλε κάδους, επιβαρύνοντας τεχνικά και οικονομικά τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό, με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής, θα ξεκινήσουμε σύντομα μια ευρεία ενημερωτική καμπάνια για την ανακύκλωση.
Αναλυτικές οδηγίες μπορούν να διαβάσουν οι πολίτες στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΕΔΩ

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Εικόνα αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου