Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ''ΟΧΙ'' ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΈΛΕΓΧΟ ΓΙΑ COVID-19 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ανησυχία προκαλεί το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έρχονται στα Κύθηρα από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής κι αρνούνται να κάνουν, rapid test για covid-19, στο λιμάνι των Κυθήρων.
Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 5/2, από τους συνολικά 55 επιβάτες που ταξίδευαν από τον Πειραιά για Κύθηρα κι Αντικύθηρα, μόνο οι 23 δέχτηκαν να κάνουν το τέστ, προκαλώντας ανησυχία στις αρμόδιες αρχές, καθώς η Αττική βρίσκεται στο ''κόκκινο'' επιδημιολογικά, ενώ αντίθετα στα νησιά μας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενεργό κρούσμα με covid-19.
Ευτυχώς και τα 23 τεστ που έγιναν, βγήκαν αρνητικά!
Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε πως στο μικρό χρονικό διάστημα της παραμονής του πλοίου στο Διακόφτι, όσοι επιβάτες είχαν προορισμό τα Αντικύθηρα και δεν είχαν κάνει πρόσφατα τέστ, κατέβηκαν στο λιμάνι κι υποβλήθηκαν στο δωρεάν προληπτικό έλεγχο που προσφέρουν ο Δήμος Κυθήρων και το Νοσοκομείο Κυθήρων, δείχνοντας υπευθυνότητα.
Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να επιδιώξουν το επόμενο διάστημα, να γίνει υποχρεωτικός ο προληπτικός έλεγχος με rapid test, για όλους τους επιβάτες που έρχονται στα νησιά μας είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο.
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται ανεξαρτήτως με το αν υπάρχουν ενεργά κρούσματα στην περιοχή μας ή όχι. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού και όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό.

Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου