Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ ΕΛ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦ. ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ - Δ.Τ. 25.10.2016

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη συναντήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Τροιζηνία, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά σε έργα για την αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης πόσιμου νερού, άρδευσης και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα των νησιών και εξετάστηκε η πορεία των έργων κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, εγκατάστασης μονάδων αφαλάτωσης στο Αγκίστρι, στην Ύδρα, την Αγία Πελαγία και το Διακόφτι Κυθήρων, αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Πόρο και το Γαλατά και λειτουργίας μονάδας απονιτροποίησης στα Μέθανα
Επιπλέον, συζήτησαν σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων για την προστασία του περιβάλλοντος, με τη λειτουργία μονάδων βιολογικού καθαρισμού στην Αίγινα, τις Σπέτσες, τη Λουτρόπολη Μεθάνων και τον Πόρο.
Σχετικά με τη βελτίωση των συγκοινωνιών και της ακτοπλοΐας, αναφέρθηκαν στα έργα κατασκευής, επέκτασης, διαμόρφωσης των λιμένων Αγκιστρίου, Πόρου και Ύδρας, επέκτασης διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης στον κρατικό αερολιμένα Κυθήρων, βελτίωσης επαρχιακής οδού Δρυόπης – Γαλατά, συντήρησης, επέκτασης και βελτίωσης του κεντρικού οδικού δικτύου νήσου Κυθήρων και ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού δρόμου Καλλονής – Επιδαύρου.
Επίσης, έγινε λόγος για την αντιπλημμυρική προστασία των νησιών, με τον καθαρισμό ρεμάτων και δικτύων και την κατασκευή φραγμάτων στην Αίγινα, το Αγκίστρι, την Τροιζηνία, την Ύδρα και τα Κύθηρα,
Ακόμα, σχετικά με την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, έγινε αναφορά στη διάσωση και βελτίωση της λειτουργίας του Δενδροκομικού Σταθμού Πόρου, την κατασκευή αγωγού άρδευσης στην περιοχή Καρατζά Δήμου Τροιζηνία και την αποπεράτωση αντλιοστασίου στη γεώτρηση λεμονοδάσους στον Πόρο.
Έγινε επίσης εκτίμηση των υπηρεσιών υγείας και διαπιστώθηκε η σταθερή βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας των νησιών. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την υγειονομική κάλυψη των Αντικυθήρων με αγροτικό γιατρό.
Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα εφαρμογής του Νόμου 4412/2016 και η βουλευτής δήλωσε την υποστήριξή της στο αίτημα των δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη για την αναστολή εφαρμογής του μέχρι 31/12/2016 και την έκδοση των εγκυκλίων εφαρμογής από 1/1/2017, ενώ η ίδια έχει ήδη κάνει παρεμβάσεις με κατεύθυνση της εφαρμογή του νόμου από 1/1/2017. 

Η βουλευτής εξέφρασε στον αντιπεριφερειάρχη την ικανοποίηση της για το έργο που παράγεται από την Περιφέρεια, καθώς και τη σταθερή της βούληση για στήριξη στο έργο αυτό. Δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων των νησιών.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Ελένης Σταματάκη
Φωτογραφία: fonipeiraioton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου