Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΑΓΝΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 30/9-3/10/2016

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των ΄Γιατρών του Αιγαίου – Πα.Γ.Ν.Η.’ στα Κύθηρα.

- Για 4 ημέρες, από Παρασκευή 30-9 έως και τη Δευτέρα 3-10, πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, στο Νοσοκομείο των Κυθήρων.

-Παράλληλα, ο παιδο-ορθοπεδικός κ. Βεληβασάκης  και αρχηγός της Ομάδας, επισκέφθηκε σχολεία του νησιού μας, πραγματοποιώντας εξετάσεις σε παιδιά.

-Επίσης, δύο μέρες νωρίτερα από την άφιξη της αποστολής, κλιμάκιο παιδοψυχολόγων/λογοθεραπευτών, ήρθε σε μία πρώτη επαφή με μαθητές σε σχολεία, ώστε να καταγράψει και να αναλύσει πιθανά θέματα που αντιμετωπίζουν.

-Τέλος, με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή άνω των 40ατόμων, πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 30-9, στο ‘Λεοντσίνειο΄, 4ώρο σεμινάριο, με θέμα τη Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών Βρεφών, Παίδων και Εφήβων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, όλα τα μέλη των ‘Γιατρών του Αιγαίου’, για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν στο τόπο μας, για το ήθος που επέδειξαν, το πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς που τους διακατείχε, καθώς και για την υπομονή τους στην επίλυση μικροπροβλημάτων τα οποία μπορεί να προέκυψαν.

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της εν λόγω επίσκεψης, η οποία εκτός των φανερών ιατρικών αποτελεσμάτων, λειτουργεί θετικά σε πολλά επίπεδα. 
Η συνεργασία των ιατρών και γενικώς του προσωπικού, ενός μεγάλου νοσοκομείου, με τους αντίστοιχους, του δικού μας, η καθημερινή τριβή των συμπολιτών μας με τους χώρους του νοσοκομείου μας, η επαφή των μαθητών των σχολείων με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, επιδράει μόνο με θετικό πρόσημο στη βελτίωση του νοσοκομείου μας, αλλά και στη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων της κοινωνίας μας.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Νοσοκομείου, για την αμέριστη συμπαράσταση, το πνεύμα προσφοράς και την ανιδιοτέλεια που επέδειξαν, υπερβαίνοντας εαυτούς, ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το τετραήμερο των ιατρικών εξετάσεων, εντός του Νοσοκομείου.

Κλείνοντας, είναι απαραίτητο να τονισθεί, ότι η επίσκεψή των ‘Γιατρών του Αιγαίου’, ήταν, τελικώς, πάνω από όλα, ευκαιρία ώστε απλοί κάτοικοι δύο νησιών, να έρθουν σε επαφή, να ανταλλάξουν απόψεις, να μεταλαμπαδεύσουν τα θετικά τους στοιχεία, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους και τελικά να υπάρξει ο καταλύτης της δημιουργίας ειλικρινών φιλιών και διαπροσωπικών σχέσεων.
  
Κύθηρα, 6-10-2016
Μετά Τιμής
Ο Διοικητής

Δημήτρης Μοιρασγεντής

Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου