Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου, κ. Χαράλαμπος Λιάρος με την ακόλουθη επιστολή του προς την Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ευχαριστεί το Διευθυντή κ. Πετρόπουλο Παναγιώτη, για την αναβάθμιση του 3/θεσίου Δημοτικού Σχολείου σε 4/θέσιο, με λειτουργική θέση δασκάλου, αλλά και τη στελέχωσή του με ειδικότητες που για πρώτη φορά υφίστανται στη μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελαφονήσου.
Ακολουθεί η επιστολή:

Θέμα: Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ελαφονήσου

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Ένα πάγιο, χρόνιο και δίκαιο αίτημα του Δήμου Ελαφονήσου ικανοποιήθηκε με αποτέλεσμα να διασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις λειτουργίας για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017, κατόπιν της συντονισμένης προσπάθειας τόσο της δικής σας, όσο και των άξιων συνεργατών σας και Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λακωνίας.
Η εν λόγω αναβάθμιση του 3/θεσίου Δημοτικού Σχολείου σε 4/θέσιο, με λειτουργική θέση δασκάλου, αλλά και η στελέχωσή του με ειδικότητες που για πρώτη φορά υφίστανται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μας, δικαιώνει την τοπική και μαθητική κοινότητα, εξισορροπεί τις εκπαιδευτικές ανισότητες και προσφέρει ισότιμες ευκαιρίες στους μαθητές του Δήμου μας.
Η σπουδαιότητα της αναβάθμισης αυτής αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν λάβει κανείς υπόψη του τις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Αλλά το σπουδαιότερο όλων, από παιδαγωγικής άποψης, είναι ότι η γνώση, ως μορφωτικό αγαθό, δεν περιορίζεται από τον χρόνο, την προσωρινότητα των προσώπων, τους ποικίλους αντικειμενικούς παράγοντες και το πρόσκαιρο, αλλά απλώνεται, δίδεται και χαρίζεται στη μαθητική κοινότητα, την οποία οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε συνεχώς και να περιβάλλουμε με αγάπη, κατανόηση και ειλικρινή αισθήματα για ευόδωση και υλοποίηση των εκπαιδευτικών στόχων.
Σας ευχαριστούμε θερμά, εσάς προσωπικά, καθώς επίσης και τους κ.κ. Νταλιάνη και Παπαδάκο, καθότι έμπρακτα αποδείξατε ότι αγωνίζεσθε για όλα τα ανωτέρω, διότι αφουγκραστήκατε τις ανάγκες του τόπου μας, διότι έχετε ταχθεί υπέρ της εκπαιδευτικής καθημερινότητας των εκπαιδευτικών και μαθητών της αρμοδιότητάς σας, διότι υποστηρίζετε τον ουσιαστικό ρόλο του δασκάλου με υπηρετική και όχι υπηρεσιακή διάθεση, διότι επιδείξατε, συντονισμένα – συνολικά και από κοινού, διάθεση υπέρβασης και πίστης και, εν τέλει, διότι πιστέψατε και υλοποιήσατε μία αναβάθμιση, που χρόνια τώρα θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί.
Κύριε Διευθυντά,
Ο Δήμος Ελαφονήσου, οι μαθητές του 4/θεσίου Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και σύσσωμη η τοπική κοινωνία σας είμαστε υπόχρεοι και σας ευχαριστούμε ειλικρινά που γίνατε αρωγοί, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες στις επίπονες και φιλότιμες προσπάθειες των μαθητών μας, οι οποίοι με κόπο αξιώνουν τα εφόδια της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης που παρέχει η Πολιτεία, και σας ευχόμαστε, εκ βάθους καρδίας, να συνεχίσετε να υπηρετείτε με πίστη, πρωτίστως το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, καθώς επίσης να εισπράττετε πολλαπλασιαστικά την ανθρωπιά και την αγάπη που παρέχετε.

Ο Δήμαρχος
Χαράλαμπος Λιάρος

Πηγή: elafonisos.gov.gr
Φωτογραφία: blogs.sch.gr/diealf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου