Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Τηρώντας απόλυτα τις δεσμεύσεις της προς τους κτηνοτρόφους και τους δημότες μας, η Δημοτική Αρχή ανέθεσε σε ιδιώτη μελετητή την εκπόνηση της μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Σφαγείων στα Κύθηρα, σύμφωνα με το Π.Δ. 23/2014 το οποίο καθορίζει τους όρους και τις συνθήκες λειτουργίας σφαγείων μικρής δυναμικότητος σε νησιά με έκταση μικρότερη των 600 τετραγωνικών χλμ. 
Η δέσμευσή μας αυτή τέθηκε σε προτεραιότητα καθώς είναι γνωστή η στασιμότητα σειράς ετών στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο απασχολεί έντονα το σύνολο σχεδόν της τοπικής μας κοινωνίας και οικονομίας. Όπως είναι γνωστό μια μεγάλη ευκαιρία για δημιουργία Σφαγείων στην περιοχή των Φρατσίων χάθηκε πριν χρόνια και έκτοτε το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες, προς απογοήτευση όλων των ενδιαφερομένων και παρά τις διαρκείς οχλήσεις του αγροτικού κόσμου προς τις Αρχές. 
Η συγκεκριμένη προμελέτη στόχο έχει να αναλύσει τα οικονομικά δεδομένα της επένδυσης και είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να εκπονηθούν και οι πλήρεις τεχνικές μελέτες που απαιτούνται, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος, ώστε να μπορεί να προτείνει την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. 
Η μελέτη θα καταδείξει με τρόπο επιστημονικό και αντικειμενικό το εάν η συγκεκριμένη επένδυση είναι βιώσιμη και υπό ποίους όρους και προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργήσει ενώ θα αποτυπώσει και τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας από την συγκεκριμένη επένδυση, η οποία λόγω και των οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Δείτε τη σχετική απόφαση Δημάρχου εδώ.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου