Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΙΕΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Για δεύτερη φορά επί δημαρχίας κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη και με διευθυντές των σχολείων μας Γυμνασίου κ. Σταυρούλας Φατσέα και του Λυκείου κ. Αθανάσιου Τριφύλλη αναβλήθηκε η παρέλαση και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα και η ευθύνη των γονέων αλλά και των συλλόγων τους είναι τεράστια εφ’ όσον δεν παροτρύνουν τα παιδιά τους στη συμμετοχή μιας τέτοιας επετείου, διότι φοβούνται μη κρυώσουν.
ΝΤΡΟΠΗ!! Διότι το 1940 η Ελλαδίτσα των ηρώων όρθωσε το ανάστημα της με μόνα όπλα τη γενναιότητα και την πίστη. 
Οι παππούδες μας πολέμησαν μέσα στα χιόνια και τις αντιξοότητες ενάντια στον πανίσχυρο άξονα. Πως θα μάθουμε τα παιδιά μας να τιμούν τους προγόνους τους; Γινόμαστε συνεργοί με αυτόν που πριν πολλά χρόνια ειπε οτι για να αλώσουμε τους Έλληνες πρέπει να τους ξεριζώσουμε τη μνήμη της ιστορίας τους και τη θρησκεία τους.
Υπήρξα μαθητής του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων. Έκανα δώδεκα παρελάσεις μερικές φορές με πολύ πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες απο τις σημερινές και τις θυμάμαι όλες με υπερηφάνεια. Τι θα θυμούνται τα παιδιά των σχολείων μας για τις συγκεκριμένες ημέρες; Την ανευθυνότητα των υπευθύνων και την προσβολή της μνήμης αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς αχάριστοι σήμερα. Ας ξυπνήσουμε.

                                                      ΚΥΘΗΡΑ 28η ΟΚΤΟΒΡΙΟΥ 2016

                                                             Παπά Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος

Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου